Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Pligg, en urusel toppen produkt | jimiwikman.se

  Pligg, en urusel toppen produkt

  Posted , 95 views, 0 comments

  knewsticker.pngPligg, en av kanske världen mest kända Digg klon närmar sig release ur sin Beta koma, men trots imponerande funktioner så är det ett riktigt skräp skript när det gäller användarvänlighet och sett ur design synpunkt.

   

  Vad är det då som är så dåligt? En hel del faktiskt, men det mesta ligger utanför det som en vanlig användare ser, nämligen i administrations delen. Jag ahr kikat och kippat på många, många skript genom åren. Många riktigt urusla med en del guldkorn här och där och tyvärr faller Pligg i den förra kategorin med en förvirrande administratörs sektion och dess template system hamnar i ungefär samma förvirrande klass som Wordpress, möjligen till och med ännu värre.

   

  Många av vad man kanske ska se som grundläggande funktioner som användarhantering och kommunikation mellan användare lämnar en hel del att önska och kategori systemet är inte direkt intuitivt om vi säger så. Istället för checkrutor och dropner listor med valmöjligheter så har man ifyllnadsfält där man får fylla i saker som "true" eller "false", vilket ger en riktigt osäker miljö i mitt tycke.

   

  Den stora bristen är dock den urusla dokumentationen där man kan spendera timmar på att leta efter grundläggande information som hur man sätter upp RSS import med Crons eller i stort sätt vad som helst. Informationen är utspridd över forumet och den del dom kallar wiki, som är ett något modifierat forum i funktion. Överlag känns Pligg's hemsida oorganiserad och jobbig att ta sig runt på, vilket när man tänker efter är ungefär den känslan man får när man jobbar med Pligg faktiskt.

   

  Finns det då ingenting positivt att säga om Pligg? Jodå, funktionsmässigt så har den det man kan begära av ett skript som fortfarande har blöjorna på sig och ligger i Beta-påsen. Du har den bekanta röstningsfunktionen från Digg, kompislistor, sorteringsfunktioner i alla möjliga konstellationer, RSS flöden, tag clouds, kommenterings funktioner och mycket mycket mer.

   

  När Pligg får tid att utvecklas och får bygga upp en ordentlig dokumentation samt bli lite mer logisk i sin uppbyggnad, framförallt när det gäller administrationssektionen, templatesystemet och kommunikationsdelen då förutspår jag en ljus framtid för Pligg. En framtid som jag tveklöst tror kommer att innehålla så mycket mer än röstfunktioner för länkar.

   

  Denna märkliga resa genom Pligg's förunderliga värld har lett till ytterligare en sektion på Mortfiles där nyheter från IT världen kommer att presenteras. I dagsläget lämnar den en del att önska, men det är på gång. Som vanligt blir det en "sneak-peak", så följ den här länken till Mortfiles Nyheter.

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...