Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Nu tystnar musiken - Spotify dödar sin gratistjänst | jimiwikman.se

  Nu tystnar musiken - Spotify dödar sin gratistjänst

  Posted , 101 views, 0 comments

  Skärmklipp 2020-01-06 12.45.45.png

  [extract]Igår så meddelade Spotify att nu var det slut på gratisåkandet och vill du lyssna på musik så får du betala för det, fast man uttryckte det inte riktigt så utan var lite mer diplomatiska.[/extract]

   

  Igår så var det alltså dags för Spotify att ta steget som många har väntat på, nämligen att reducera gratistjänsten till något som knappt är användbart, men ändå inte helt värdelöst. Att Spotify hållit ut så länge som dom har gjort med gratistjänsten är värt att applådera för dom få kronorna som annonseringen har drivit in kan inte varit en i närheten av vad det kostat att låta oss streama musik okontrollerat.

   

  Jag tycker ändå att Spotify har en bra strategi och jag tror att det kommer att betala sig väl nu. Dom valde först att introducera dom nya prismodellerna och lär kunderna vänja sig vid dom innan dom tog nästa steg. Jag tror att många gratisanvändare kommer att gå över till Unlimited varianten för 49:- i månaden. När det steget är taget så blir tröskeln inte så hög att gå till Premium, speciellt när smartphones och surfpaket blir allt vanligare.

   

  Personligen så vete tusan om det blir något mer Spotify för mig, inte för att jag tycker att kostnaden är orimlig eller av några etiska motsättningar till hur inkomsterna fördelas. Det handlar helt enkelt om att jag i ärlighetens namn inte konsumerar särskilt mycket musik och den musiken jag konsumerar har jag tillgång till ändå. Jag spelar oftast samma gamla goda låtar om och om igen, speciellt när jag jobbar, så gratistjänsten med begränsningen att varje låt får spelas bara 5 gånger kommer därför inte att fungera speciellt bra för mig.

   

  Spotify's annonsering igår har orsakat en hel del kritik och även om jag kan dela och iallafall delvis hålla med en del av det som Anna Troberg, Gothbarbie och Upphovsreträtt uttrycker, men samtidigt inte. Tommy, Mymlan och Thord har något mer neutrala åsikter och framför sina synpunkter lite mer försiktigt samtidigt som dom oroas för Spotify's framtid. Själv har jag inga egentliga farhågor för jag tror att Spotify nu är så etablerat i våra hjärnor så att dom kommer att inte bara kunna överleva utan också frodas.

   

  Jag tycker att även om jag tycker att det är synd att Spotify inte längre kommer att finnas i varje dator och att en hel generation får njuta av musik i stort sett obehindrat så är det ändå den rätta vägen att gå. Det finns ingenting här i världen som är gratis och vi har blivit lite bortskämda på Internet som redan har kollapsat en gång på grund av orimliga föreställningar att det går att erbjuda tjänster gratis. 49:- eller 99:- är verkligen inte mycket pengar för vad Spotify erbjuder och tittar du på vad en CD skiva kostar idag så motsvarar Unlimited tjänsten att köpa 4 album per år och Premium 8 album.

   

  Det är verkligen inte speciellt mycket för så mycket musik som man får genom Spotify, men frågan är: Hur kommer du att använda Spotify i framtiden?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...