Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mycket nytt på bloggen nu... | jimiwikman.se

  Mycket nytt på bloggen nu...

  Posted , 96 views, 0 comments

  Ännu en sömnlös natt har fört med sig en del gott iallafall, nämligen en uppgradering av bloggen från skrämmande 2.2.1 till senaste 2.7 samt implementering av lite nytt som en facebook connector, nya ratings funktioner, NextGen Gallery och Aptures helt fantastiska plugin för att hantera länkar.

   

  Jag har varit lite orolig för uppgraderingen eftersom jag låg ett par versioner efter och det kan ibland ställa till det, men efter att först installerat en testblogg och kopierat in databasen dit för att göra en testuppgradering så vågade jag till sist ta steget fullt ut. Allt gick bra som ni ser, så det känns bra. Nu ser det lite bättre ut i bakgrunden, men jag var först tvungen att rensa ut lite skräp bland alla plugins så det tog sin lilla tid.

   

  Jag såg en fantastisk filmsnutt om hur man integrerar [[Facebook Connect]] med sin blog och då var jag ju bara tvungen att prova på att införa det. Lyckligtvis har jag redan tidigare haft kontakt med [[sixjumps]] som har jobbat på en integrering av just Facebook Connect och nu har den utvecklats rejält och ser väldigt bra ut om jag får säga det själv. Deras plugin är widgetbaserad och den här bloggen är inte anpassad för widgets, så det är lite pyssel än. Nya designen ska förhoppningsvis vara anpassad för widgets och då kommer det att fungera lite bättre.  Just nu kan man iallafall logga in på Facebook och på sätt på ett enkelt sätt bli mer delaktig här på Mortfiles.  Jag ska hålla ögonen öppna när det gäller just Facebook Connect, för det känns väldigt spännande måsta jag säga!

   

  Nästa stora funktion som besökare här kommer att märka är dom nya länkarna med små ikoner framför sig, vilka indikerar att det är innehållslänkar från Apture, något som är helt vansinnigt skojigt att jobba med. Inte nog med att man kan skapa i stort sätt vilka innehållsrutor som helst genom att länka till specifika sidor, man kan även baka in mängder av olika typer av innehåll som wikipedia information, filmer, musik, dokument och så vidare. Allting sköts utanför Wordpress på enklast möjliga sätt och det är som sagt vansinnigt skoj och vanebildande. Jag ska dock försöka behärska mig och se till att informationen inte bara finns där utan också att det är relevant information som helst är på svenska.

   

  Nu ska jag bygga vidare på det här och få klart den nya designen också som inte bara ska se snygg ut, utan också validera ok och vara funktionabel och rolig att använda.  Jag ser även fram emot att bygga in både Facebook Connect och Aptures funktioner på andra sektioner av Mortfiles, som min Portfolio (redan klart) och Mortfiles Wiki som jag snart ska böra riva upp. Sen får vi se vad som händer...

   

  Det är spännande tider helt klart och jag borde ligga i sängen för länge sen!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...