Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mortfiles webbutveckling tar fart | jimiwikman.se

  Mortfiles webbutveckling tar fart

  Posted , 97 views, 0 comments

  Nu börjar det ta lite fart med Mortfiles webbutveckling igen och den här gången så har jag börjat jobba på att baka ihop dom många olika informationskällorna som artiklar, wiki, länkar, diskussionsforum med mera under ett och samma arbetsnamn. Resultatet blir en sektion på Mortfiles som heter just Webbutveckling.

   

  m1.jpgJag är nu på slutet av den omorganisation som jag sysslat med en längre tid nu och snart är det dags att öppna upp Mortfiles som den är tänkt att se ut. Bland dom sista sakerna att göra innan det kan hända är att samla dom olika informationskällorna under kategorin Webbutveckling för att sedan kunna omorganisera varje sådan sektion individuellt så att slutresultatet blir som jag vill ha det.

   

  Dom flesta statiska sidor har byggts om och är redo att visas upp för världen, men först är det en del sista korrigeringar och valideringar som ska göras innan jag känner mig helt nöjd. En ny header har skapats och den kommer även i framtiden att uppdateras en del så att den blir både användbar och snygg.  Även en ny fot sektion har skapats och den kommer med största sannolikhet också att utvecklas mer i framtiden, men viktigast just nu är att få ut sidorna så jag kan koncentrera på undersektionerna på webbutveckling.

   

  När väl sidorna släpps, vilket inte borde vara allt för långt in i framtiden så har jag lagt största fokuset på den här bloggen och på Kundcentret som är dom delar som känns viktigast just nu. När dom är klara så kommer dom andra webbutvecklingssektionerna att ses över, omarbetas och vidareutvecklas.

   

  Forumet till exempel har idag ett standardutförande som skär i mig varje gång jag ser det och där ska hela forumet designas om och ges en rejäl uppdatering och ansiktslyft. Eftersom såväl nedladdningar, tracker och chat använder samma layout så kommer även dom att få samma ansiktslyft på samma gång.

   

  Artikel sektionen ska ses över och organiseras upp innan den plockas isär och kodas om en del för att bättre passa dom behov jag vill att den ska fylla. Det ska skrivas en del riktlinjer och introduceras en del saker som förhoppningsvis gör det mer intressant att skicka in artiklar för publicering. Själv ska jag skriva ett par Photoshop tutorials och kanske en eller ett par videotutorials eller slides för såväl webbhotellet som webbdesign.

   

  Wikin ska ses över ordentligt och sedan ska det organiseras upp på ett lämpligt sätt samtidigt som layouten ska bli betydligt tydligare och snyggare. Wikis i allmänhet är förvirrande och ganska jobbiga att hålla på med, så jag ska försöka bygga om den till att bli något mer användarvänlig på något sätt. Det blir en utmaning helt klart.

   

  IT Nyheterna ligger lite i stiltje eftersom det verkar som att Pligg har stagnerat helt, men även med den grund som finns nu ska det gå att bygga om lite och sedan organisera om. Alternativet är att hitta en annan lösning på samma modell och jag har ett eller ett par idéer om det som ligger och väntar på att jag ska ta tag i den sektionen på Mortfiles framöver.

   

  Länksektionen ska få sig en liten genomkörare den också och jag ska organisera om den lite utifrån dess nya funktion här på Mortfiles. Det ska bli lite tydligare och lite lättare att lägga till och ändra länkar samtidigt som det blir mer information om varje länk, så det ska bli riktigt skoj att få pyssla med vad det lider.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 11 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...