Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mortfiles NX - väntar på ändringar av IP.Content | jimiwikman.se

  Mortfiles NX - väntar på ändringar av IP.Content

  Posted , 102 views, 0 comments

  Mortfiles NX, den stora uppdateringen av Mortfiles webbplats ligger lite och väntar just nu för att se om IP.Content kommer att utvecklas lite till eller om det är dags att blanda in Wordpress i ekvationen.

   

  IP.Content närmar sig en uppdatering och Brandon har börjat med lite bloggposter om vilka nyheter vi kan förvänta oss. Personligen så är det ett par saker som jag saknar för att ens kunna använda IP.Content alls som ersättare för Wordpress och jag hoppas att det kommer nu med 2.1 uppdateringen.

   

  Det som ställer till det just nu är ett ganska förvirrande system där databaser helt saknar grundläggande navigation och allt är väldigt mycket kategoribaserat, vilket blir helt fel i till exempel bloggar och gallerier om det inte går att visa alla inlägg och låta besökaren navigera genom listningen med paging eller liknande. Artiklarna har ett bättre system, men ett märkligt arkiv system som är så förvirrande att jag knappt förstår hur det är tänkt att fungera alls! Artiklarna saknar också samma grundläggande navigering som databaserna.

   

  Förutom detta mycket allvarliga problem med grundläggande navigering så har IP.Content även stora problem med breadcrumbs där det verkar som man gjort en nödlösning och kastat in en underliggade breadcrumb, något som ser förjävligt ut och som fullständigt dödar möjligheten att använda forumets wrapper. Det ställer till det lite, men eftersom wrappern kastar in en hel del som verkligen inte behövs på IP.Content sidorna, så det är nog lika bra det eftersom det är mycket bättre att skapa en egen template med det nödvändigaste. Problemet är bara att navigeringen går åt skogen då, så lite mippligt är det...

   

  Överlag så är IP.Content just nu ett ganska rörigt och förvirrande system med mängder av brister och märkligheter, men det är ett system med oerhörd potential när det gäller communities och möjligheten att skapa sociala medier. Om 2-3 år kommer det troligen att vara ett helt fantastiskt system, men tills dess så får jag bita ihop och fortsätta att peka ut brister och hoppas att dom åtgärdas inom en snar framtid...

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...