Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mortfiles NX - Strömlinjeformad och medlemsdrivet | jimiwikman.se

  Mortfiles NX - Strömlinjeformad och medlemsdrivet

  Posted , 91 views, 0 comments

  mortfilesNX1.jpg

   

  Med Wordpress 3.0 äntligen här så var tanken att Mortfiles NX skulle påbörjas, men nu blev det en liten ändringar i dom planerna och det blir istället IPB som kommer att anpassas till att skapa en mer strömlinjeformad upplevelse.

   

  Den ändringen betyder en hel del extra arbete eftersom jag inte bara kommer att skapa nya sidor i ett helt nytt CMS, utan måste även återskapa den här bloggen och allt innehåll samtidigt som jag ska bygga in ett helt nytt billingsystem och överföra data från det gamla. Varför gör jag det då kanske du undrar? Sanningen är att jag gör det för att jag vill skapa en enhetlig webbplats där alla bitar passar ihop och där det går att skapa en social gemenskap, något som jag tror passar just Mortfiles ganska bra eftersom mitt mest säljande argument för att välja just Mortfiles som webbhotell elelr som skapare av din hemsida är just den personliga gemenskapen och att du ska känna dig som en del av "familjen".

   

  Jag vill även ha en plattform där jag kan utveckla Mortfiles, både som en del av min egna utveckling, men också för att kunna skapa mervärde för mina kunder samt locka till mig nya kunder. Här är IP.Content ett fantastiskt verktyg, även om det blir lite knepigare / mer avancerat att jobba med än till exempel Wordpress, men fördelarna med att kunna koppla ihop allt till en gemensam plattform överväger den utmaningen mer än väl.

   

  Vad är det jag bygger då egentligen? Mortfiles NX kommer att innehålla mycket av det som du ser på webbplatsen idag, men med betydligt större fokus på medlemsaktiviteter. Jag kommer inte att dra det så långt så man kan prata om ett socialt nätverk, men vissa element kommer att finnas där, som vänlistor, aktivitetsflöden osv.  Mortfiles NX kommer att byggas runt IP.Board som central "hub", vilket betyder att det kommer att finnas ett kraftfullt medlemssystem som är extremt anpassningsbart. Det medlemssystemet kommer sedan att  vara grunden till all aktivitet på Mortfiles.

   

  Att bli medlem kommer att bli fantastiskt enkelt med integration med Facebook, Twitter,OpenID och Windows Live så det blir extremt enkelt att bli medlem. Som medlem har man senare automatiskt  tillträde till alla funktioner på Mortfiles och kan interagera på alla delar av webbplatsen. Tanken är att medlemsskap ska ge något tillbaka till medlemmarna också, så därför kommer jag att bygga om forumet bland annat så att det blir en trevlig samlingsplats för olika ändamål. Jag planerar också en samlingsplats för bloggar, lite som en bloggportal, fast ändå inte. Förutom möjligheten att blogga direkt på Mortfiles tänkte jag kontakta några intressanta bloggare och se om dom är intresserade av att direkt strömma in deras blogginlägg å Mortfiles via RSS.

   

  Samma medlemsskap kommer att användas för att beställa olika tjänster, vilket betyder samma enkla registrering och som kund så får du helt enkelt tillträde till kundcentret knutet till ditt befintliga konto. På bloggen och portfolion kommer samma medlemsskap att användas för kommentering, liksom på nedladdningssektionen och senare dom tjänster som kommer framöver, så det blir ett bra system som jag hoppas ska uppskattas av såväl kunder som besökare. Eftersom medlemsskapet kan knytas direkt till Twitter och Facebook så hoppas jag att det ska bli ett positivt steg för Mortfiles.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...