Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mortfiles NX kör igång | jimiwikman.se

  Mortfiles NX kör igång

  Posted , 97 views, 0 comments

  Nu har jag funderat klart och det blir IPB som vinner över Wordpress, trots att det svider i hjärtat. Det är framförallt community som vinner över ego och där faller Wordpress fortfarande platt.

   

  Jag älskar Wordpress som publiceringsverktyg, speciellt med 3.0 på gång som är helt fantastisk, men när det gäller Mortfiles så vill jag ha mer än bara ett publiceringsverktyg och därför får Wordpress kliva åt sidan till fördel för IPB som inte bara erbjuder ett fullspäckat socialt paket, men också ett helt community fyllt med plugins och modifikationer och ett gediget och lättanvänt användarinterface. Att IP.Nexus kommer i sommar gör inte saken sämre heller.

   

  Det kommer att kännas jobbigt att byta ut Wordpress, men det känns som rätt sak att göra för med IPB kan jag få en webbplats som är enhetlig med kopplingar till Wordpress och Twitter samtidigt som jag kan knyta ihop alla delar i ett enhetligt hanteringssystem med mängder av medlemssystem så att det blir enklare och mer logiskt för kunderna att hantera betalningar, support och liknande. I headern kommer notifieringar för meddelanden, tickets och annat att finnas och jag ska bygga några spännande system som kommer att knytas ihop med forumet på ett riktigt bra sätt.

   

  Funktioner som nedladdningar knutna till betalningsfunktioner i IP.Nexus gör det enkelt att hantera ett system för färdiga produkter och ger en bra plattform för gratis ledladdningar och dokument. IPB's chat är ett av dom stabilaste som kan användas till support och förfrågningar. Ticketsystemet ger en enklare hantering av förfrågningar och support samtidigt som visuell notifiering gör det mer attraktivt att besöka webbplatsen istället för att maila. Bloggsystemet gör det enkelt att skapa multibloggning för medlemmar och kunder som bara vill ha en liten blogg att leka med och kontaktsystemet gör det enklare att hålla en öppen kommunikation med potentiella kunder.

   

  Medlemssystemet i IPB är ett av dom bästa som finns och tillsammans med integration med Twitter och Facebook så går det lätt att skapa en social stämning som jag tycker är det som Mortfiles står för om man ska sätta något på pidestal.  Det finns funktioner för mycket av det som gör Facebook så skoj, som vänlistor och statusuppdateringar samt självklart ett väl utvecklat PM system för privata konversationer...sen att forumet i sig är det bästa som finns på marknaden gör inte saken sämre direkt :)

   

  För mig framöver så blir det till att fortsätta layoutarbetet och klura ut hur jag kan använda mig av IP.Content för att skapa en ny portfolio och en ny blogg samt att göra alla hundratals inställningar. Jag har inte helt bestämt mig hur jag ska göra med bloggen för eftersom jag har ett helt system för bloggning kan jag ju använda det systemet, men samtidigt så kan jag både bygga ett nytt system eller använda IP.Content's artikelsystem...vi får se vilken variant som blir vinnaren i slutändan, speciellt som jag undersöker möjligheten att lägga in IPB's wrapper på Wordpress också :)

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...