Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mortfiles bloggportal | jimiwikman.se

  Mortfiles bloggportal

  Posted , 104 views, 0 comments

  Jag klurar allt mer på Mortfiles bloggportal som kommer att bli en del av Mortfiles NX och då främst på hur portalen kan användas av redan befintliga bloggar.

   

  blog1-300x241.jpgJag kastade ut en förfrågan under gårdagen angående möjligheten att importera en blogg via RSS och hur det kunde kännas till några av dom bloggare som finns på Twitter och jag fick ganska många bra tankar tillbaka. Överlag så såg ingen egentligen några problem med återpublicering utan det var andra saker som verkar vara viktigt.

   

  @nikkelin poängterade att det är att föredra att allt pekar tillbaka till orginalet istället för att grenas ut på flera sidor, som till exempel kommentarer och jag gissar att RSS bör peka på orginalpostens RSS istället för att skapa en ny på extern plats. @opassande höll med om att det blir lite knepigt att hålla koll på kommentarer också.

   

  Frågan om att tjäna pengar på andras skapande togs upp av @TKJ och det är ju en viktig fråga, speciellt som Mortfiles är en kommersiell webbplats även om bloggarna i sig inte ger direkt inkomst. Reklam ligger inte riktigt med i någon planering i dagsläget även om bloggarna kan lägga till det själva om dom vill.

   

  I stort så gäller det att försöka skapa något mervärde för existerande bloggar, annars finns det ingen egentlig anledning att lägga till sin blogg på Mortfiles och frågan är hur sådant kan skapas. Bara återpublicering kanske inte är attraktivt nog, även om det pekar tillbaka till orginalposten? Finns det fördelar rent SEOmässigt?

   

  Det jag har tänkt mig är möjligheten att blogga på Mortfiles för dom som vill ha en gratis blogg och sedan möjligheten att lägga till sin blogg via RSS för dom som redan har en blogg.  Ã„ven importerade bloggar har funktioner som bestämmer hur innehållet ska presenteras, vilket inkluderar möjligheten att stänga av kommentarer och RSS och på så sätt peka all interaktivitet tillbaka till orginalposten.  Med möjligheten att skapa block på bloggen kan man skapa direktlänkar till huvudbloggen och i stort sett vad som helst annat för ytterligare mervärde.

   

  En bloggportal är en social enhet och med tanke på att Mortfiles NX kommer att vara väldigt socialt anpassad så är frågan om den sociala aspekten kan motivera till att tillåta kommentarer även på Mortfiles av importerade bloggar?  Jag hoppas att det kan bli så i framtiden.

   

  Det är två funktioner jag saknar just nu och det är att kunna kategorisera bloggarna och att kunna utnyttja favoritsystemet för att filtrera ut dom bloggar och/eller dom poster man är intresserad av.

   

  Jag behöver många synpunkter på det här, negativa som positiva, så har du en åsikt så skriv hemskt gärna ner den!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...