Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Mindre pengar och mer livskvalitet - förändringens vindar är här! | jimiwikman.se

  Mindre pengar och mer livskvalitet - förändringens vindar är här!

  Posted , 99 views, 0 comments

  [extract]Nu händer det saker vill jag lova och jag har nog inte riktigt förstått vad det innebär för mig och min familj riktigt, men det börjar långsamt gå upp för mig och jag tycker det ska bli riktigt spännande![/extract]

   

  Min fru har bestämt sig för att gå ner lite i arbetstid och den första tanken var att det blev lite mindre pengar i hushållskassan, men att min fru får lite kortare arbetstider. Det i sig är ju både bra och dåligt, men livskvalitet väger alltid över det finansiella så klart. Nu när jag tänkt på det lite och sett hur schemat kommer att se ut så finner jag att jag ler mer och mer!

   

  Mina dagar har varit ganska låsta där jag lämnat junior på dagis så gott som varje morgon och hämtat varje eftermiddag. Efter dagishämtning ska det lagas mat, junior ska badas och så vidare tills frun kommer hem vid halv 7 snåret. Det har inte varit något jag upplevt negativt, men nu när min fru kommer att sluta tidigt två av fyra veckor så öppnar sig helt plötsligt en helt ny värld.

   

  Plötsligt är jag inte längre låst till en tid då jag måste hämta junior och jag blir friare på något sätt. Jag kan helt plötsligt faktiskt träna igen på kvällstid, iallafall två av fyra veckor och inte längre känna mig stressad hem från högskolan när det är föreläsningar på eftermiddagarna.

   

  Det betyder också att min fru blir lite piggare och gladare, inte för att hon inte alltid är solstråle, och jag tror att både hon och junior kommer att tycka att det är skönt att variera vem som hämtar på dagis, eller om vi kommer båda två. För mig så betyder det troligen fri från matlagning dom veckor min fru slutar tidigt, vilket är både på gott och ont. Min fru lagar alldeles för god mat för att min figur ska må bra av det ;)

   

  För mig som enskild företagare betyder det förmodligen att jag blir piggare och att även om jag får ungefär en timme kortare arbetstid varje dag dom veckor min fru slutar tidigare så väger andra faktorer upp för det. Jag får också lättare att umgås socialt när jag inte är låst på kvällstid på samma sätt, något som jag tror kommer att gynna företaget på ett bra sätt.

   

  Ja, det känns väldigt bra just nu och jag ser fram emot min frus första vecka då hon slutar tidigare för att se hur pass bra det här kommer att bli!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...