Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Bredband 40GB/sekund | jimiwikman.se

  Bredband 40GB/sekund

  Posted , 157 views, 0 comments

  IDG Rapporterar att i Karlstad sitter Sigbritt Löthberg med världens snabbaste bredband - 40 Gbit per sekund! Ett ladda ner en DVD skiva tar 2 sekunder, vilket inte är fy skam.

   

  Sigbritt Löthberg är mor till internet legenden Peter Löthberg som av många ses som svenska internets fader eftersom han var  en av drivkrafterna bakom internets intåg i sverige. Peter har tillsammans med Karlstad Statsnät satt ihop den uppkoppling som hans mor nu alltså får nöjet att använda som ett bevis på hur mindre orter kan få blixtsnabbt internet med fiberteknik.

   

  Ny modulations teknik ligger bakom den häpnadsväckande  hastigheten somgör det möjligt att skicka signaler upp till 2000 kilometer utan mellanliggande transpondrar. Den nya tekniken behöver enbart användas i ändarna av anslutningen vilket gör det möjligt att använda befintliga nät något som bevists genom att använda Sunets fibernät som byggts för en max hastighet på 10GB/sekund.

  "Jag ville
  visa att det finns andra vägar att gå än de gammaldags metoder man använt i Värmland i lvrigt, som till exempel koppar och radio, vilka saknar de obegränsade framtidsmöjligheter som fibern har. Att vi har lyckats är bevis för att det lönar sig att samarbeta", säger Peter Lötbherg i en kommentar.

  Källa:
  IDG

  Jag får erkänna att jag är lite avundsjuk på Sigbritt, men samtidigt lite hoppfull att dagens begränsade bredband kanske kan utvecklas vidare och ge riktigt snabba uppkopplingar. Eftersom tekniken inte innefattar stora förändringar i fibernäten utan kan implementeras på befintlig teknik ska det bli intressant hur snart den här tekniken kan bli tillgänglig i större skala och hur det påverkar oss i framtiden.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...