Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Är du redo för "leap second" i slutet på månaden? | jimiwikman.se

  Är du redo för "leap second" i slutet på månaden?

  Posted , 128 views, 0 comments

  Den 30:e Juni så kommer en extra sekund att läggas till 00.59.60. Det är en justering som görs på begäran av The International Earth Rotation and Reference Systems Service (IERS) med syfte att justera våra klockor med de avvikelser som sker med tiden. Ungefär som med skott år exempelvis.

   

  Leap Seconds introducerades 1972 och har sedan dess utnyttjats 25 gånger. Senast det skedde var 2012 då det påverkade sajter som Reddit, Yelp och LinkedIn bland annat. Nu ska alltså nummer 26 läggas in i världens alla klockor och det finns en oro för att det kan påverka till exempel aktiebörsen där det 2012 orsakade en del oreda och systemkrascher i olika system.

   

  Det finns en oro för att det fortfarande finns problem relaterat till fenomenet för system som inte tänkt på att kunna hantera den extra sekunden i sina system. 2012 så var det flera rapporter för system baserade på Java och Linux och det är troligt att detta även denna gång kan vara problemområden om det inte åtgärdats och tagits extra åtgärder.

   

  Förmodligen så kommer även detta att passera utan att någonting världsomvälvande sker, men om något inte fungerar den första Juli, tex väckarklocka, biljettsystem eller incheckningen på flygplatsen så kan det mycket väl bero på just denna lilla pyttesekund...

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 7 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...