Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Imorgon går jag till val med klump i halsen | jimiwikman.se

  Imorgon går jag till val med klump i halsen

  Posted , 115 views, 0 comments

  Imorgon är det dags att gå till vallokalen och rösta på Sveriges framtid. I år gör jag det med en klump i magen för det är ett av mitt livs viktigaste val känns det som och jag slits mellan hjärta och hjärna...

   

  Jag har under mina år röstat över hela det politiska spektrumet, från Vänsterpartiet under Gudrun Schymans tid till Moderaterna till Socialdemokraterna och senast var det Miljöpartiet som fick min röst. I år säger min hjärna att jag måste rösta röd-grönt för att förhindra att det land jag älskar faller ner i en kapitalistisk avgrund där pengar styr allt.  Talet som Stellan Skarsgård höll skrämde mig mer än något annat. Bara tanken på att vi skulle röra oss mot ett av världens mest korrupta och odemokratiska landet i västvärlden där ditt hela värde styrs av hur mycket pengar du har får mig att må fysiskt illa av rädsla.

   

   

  Alliansen är således inget val för mig utan mitt hopp ligger i en röd-grön politik, även om den är långt ifrån det som jag egentligen vill se. Utav dom partierna som representerar dom rödgröna så är det Miljöpartiet som jag står närmast, även om jag saknar deras motstånd mot EU och önskar att deras protester mot FRA och IPRED skulle höras lite tydligare. Om jag skulle rösta med hjärnan så hade min röst hamnat hos Miljöpartiet i år.

   

  Ã…rets valrörelse är den valrörelse som jag varit mest engagerad i under hela mitt liv. Mycket av det beror på Sociala medier och framförallt Twitter där jag haft förmånen att direkt diskutera politik och framföra mina åsikter till olika partier. Gudrun Schyman (F!) har varit en fantastisk Twittrare liksom Fredrik Federley© och Göran Hägglund(Kd) för att nämna några. Hela Feministiskt Initiativ har haft en fantastisk närvaro på Twitter och även om min ideologi inte stämmer helt överens med deras så skär det ändå i hjärtat att inte ge dom min röst imorgon. Centern och Kd har aldrig riktig funnits i mina tankar, men dialogen har ändå gett väldigt mycket och jag är tacksam för den möjligheten.

   

  Istället kommer min röst imorgon att gå till ett parti som enligt alla experter inte kommer att ha en chans att komma över 4% spärren. Ett parti som fortfarande kämpar lite med sin identitet och som i sin oerfarenhet gjort några grodor i valrörelsen. Ett parti som kallas för missnöjesparti och som inte riktigt tas på allvar bland dom etablerade partierna. Ett parti som kämpar för förändring i frågor som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen frågor som rör Internet, rättssäkerhet och urholkning av våra mänskliga rättigheter. Jag pratar om Piratpartiet.

   

  Där andra partier har lyst under valrörelsen med sin aktivitet i sociala medier så har PP lyst dom senaste åren, varje dag.  Det engagemanget och den glöd som Piratpartiet visar betyder mycket för mig när jag gör mitt val imorgon. En politiker ska brinna för den förändring man vill se och jag är trött på oljiga vesslor som lovar guld och gröna skogar och sedan säljer ut sin väljare så fort det blir lite besvärligt. Det faktum att hela världens ledare verkar fått hybris när det gäller frågor rörande Internet, ett koncept som många verkar vara helt främmande för oroar mig, liksom dom lagar samma förvirrade män och kvinnor kastar fram i ett försök att kontrollera informationen som flödat fritt i ett decennium.

   

  Det som gör att jag våndas är för att jag vet att en röst på PiratPartiet kan betyda att alliansen vinner årets val, speciellt om PiratPartiet inte når upp till 4% spärren, vilket det finns en risk för att dom inte gör. Samtidigt så kan jag inte med gott samvete rösta på något annat sätt eftersom dom frågor jag brinner för inte representeras hos andra partier och jag vet att även om min röst inte leder till att PiratPartiet inte kommer in i riksdagen så har jag iallafall gjort min röst hörd. Jag har visat vilka frågor som är viktiga för mig, och det är för mig vad ett val handlar om.

   

  Jag försöker att tänka som så att om alla tänkt med hjärnan genom historien så hade det fortfarande varit slaveri i USA och kvinnans frigörelse hade aldrig hänt. I vår historia så finns det en konstant faktor som alltid funnits där före varje förändring av vår värld och det är att någon eller några vågat stå för sin åsikt och gjort den hörd. Min röst må vara liten i sammanhanget, men till vilken nytta är den om jag inte kan använda den och ge röst till mina åsikter, mina tvivel och mina farhågor när det gäller framtiden för mig, mina barn, min familj och alla dom människor som jag delar detta fantastiska land med? Vilken rätt har jag att sitta tyst när jag vet att min röst talar inte bara för mig och mina barn, utan för alla som föds från denna dag till tidens ände? Har kan jag inte blotta min själ och visa den glöd som brinner inom mig och låta mig styras av det jag tror på då?

   

  Jag går till val imorgon och jag röstar med hjärtat. Allting annat vore ett svek mot alla dom jag håller kära och för framtida generationer som kommer att få leva i den värld som morgondagens val kommer att skapa. Jag hoppas att du gör mig sällskap till valstugan och att du röstar efter ditt hjärta, oavsett vilket parti som får har väckt din passion.  Utan din röst så blir vårt land lite fattigare och vår demokrati lite mer urholkad.

   

  Gör du mig sällskap?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 5 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...