Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Facebook uppmärksammar vänlistor med notifikationer när den läggs till en profil | jimiwikman.se

  Facebook uppmärksammar vänlistor med notifikationer när den läggs till en profil

  Posted , 102 views, 0 comments

  Med den nya profilen som Facebook genomförde för ett tag sedan så försöker man uppmärksamma vänlistor på ett nytt sätt genom att skicka ut notifikationer till dom på listan.

   

  Skärmavbild 2019-08-28 kl. 12.49.08.png

   

  Det är Facebooks Featured People sektion som Facebook hoppas ska ge lite liv till vänlistor. Featured People är en funktion som jag tror många har missat, men dom som har uppmärksammat att det går att lägga till när du editerar din profil har nu möjlighet att uppmärksamma en speciell vänlista också.

   

  Vänlistor på Facebook går trögt tydligen och som mest har 5% skapat en vänlista och då i dom flesta fall har det bara blivit en lista. Det vill Facebook ändra på och det senaste försöket är alltså att när du lägger till en lista till Featured People i din profil så får alla medlemmar på den listan en notifiering.

   

  Problemet med den nya notifieringen är dels att namnet på listan är synlig för alla som har tillstånd att se dina "friendships" och dels att den som får notifieringen kan se alla som är med på listan. Det kan skapa pinsamma situationer och som Josh på Inside Facebook skriver så vore det kanske på sin plats med en liten notis om det när man skapar listor eller när man lägger en lista som featured på profilen.

   

  Personligen så är jag ingen storkonsument av vänlistor, men jag har ett par för att filtrera ut information för mina kunder bland annat. Det gör det lite enklare att dels dela med mig till rätt publik, men också att hålla koll på vad mina kunder delar med sig så att jag kan vara till bättre hjälp och skapa en personlig kontakt med mina kunder.

   

  Har du provat vänlistor och vad tycker du om dom?

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...