Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Facebook questions börjar trilla in nu | jimiwikman.se

  Facebook questions börjar trilla in nu

  Posted , 99 views, 0 comments

  [extract]Facebooks Question funktion verkar börja rullas ut nu och med det kommer du oundvikligen att se mängder av nonsens ett tag framöver, men förhoppningsvis en del intressant också, speciellt när nyhetens behag har lagt sig lite.[/extract]

   

  Facebooks Questions är en ganska enkel Poll funktion och vi vet ju hur kul alla tycker att sådana är, men eftersom det är Facebook som lanserar det så får vi en helt ny social dimension på fenomenet. Nu kan du enklare få feedback genom viral spridning, något som kanske framförallt företag kan tjäna mycket på. Idag verkar vi få prova den teorin på allvar.

   

  Att använda Facebook Quesions är ganska enkelt. Du klickar helt enkelt på Question ikonen som ligger tillsammans med share funktionerna på din profil eller page så fort som du aktiverat funktionen. Fyll i en titel och sedan ett antal frågor och du är i stort sett klar. Du kan skriva frågor eller till och med länka till profiler och pages som valalternativ. Välj om andra ska kunna lägga till alternativ eller inte genom kryssrutan längst ner och klicka på ask questions.

  Skärmavbild 2019-12-08 kl. 17.00.35.png

  Frågan dyker sedan upp i dina vänners flöde och dom kan deltaga genom att rösta eller kommentera. I flödet syns det hur många som har röstat, om du själv har röstat och om det finns kommentarer till frågan. Är det din egen fråga så ser du dom första valen verkar det som, lite som en förhandsvy av helheten.

  Skärmavbild 2019-12-09 kl. 13.59.23.png

  Tyvärr så verkar det som att inte alla val syns alltid utan bara dom första 3 och sedan får man klicka fram om det finns ytterligare val. Det betyder att det är troligt att dom första 3 alternativen får fler röster än övriga just på grund av synligheten. Är frågan öppen så kan man lägga till alternativ och kan man inte frågan själv så går det bra att klicka på ask friends och på så sätt bjuda in andra till frågan. Kommentarerna är lite annorlunda just för att dom är uppdelade i vänner och andra. Det känns inte helt rätt och jag skulle gärna sett att alla var grundinställningen och sedan ha vänner och andra som alternativ.

  otränad.jpg

  Om du inte har Questions aktiverat än så kan du gå in på

  Facebook Questions sidan och klicka på "Go to Questions" eller så letar du rätt på en fråga, till exempel på min profil, och besvarar en fråga. Det aktiverar din profil automatiskt. Jag märkte att det bara verkade fungera om profilen är satt till engelska i språkinställningarna, men det bör komma till alla språk snart misstänker jag.

  Så frågan är vad det här kan komma att betyda i förlängningen för jag hoppas ju innerligt att facebook Questions blir ytterligare en av dom

  sociala plugins som Facebook blivit så framgångsrika med. Tänk att kunna generera Questions på samma sätt som vi lägger in Facebooks kommentarsrutor eller gillaknappar!

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 10 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...