Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Facebook lägger till trovärdighetsbetyg i Social Comments | jimiwikman.se

  Facebook lägger till trovärdighetsbetyg i Social Comments

  Posted , 99 views, 0 comments

  Facebook verkar förbereda att lägga till någon form av trovärdighetsbetyg i Social Comments om vi ska döma av Facebooks egen blogg där dessa förekommer nu.

   

   

  Systemet verkar ganska enkelt just nu där antalet gånger en kommentar har blivit gillad och antalet gånger en kommentar markerats som spam eller ohjälpsamt ger ett värde mellan 0% och 100%, men det är en början iallafall. Det nys systemet verkar också indikera hur många kommentarer du har lämnat, vilket visar att Facebook rör sig mer mot kommenteringssystem som Disqus med flera kanske.

   

  Personligen tycker jag det är ett bra sätt att visa vilka som kan potentiellt vara spammare och/eller troll, men det här är förhoppningsvis bara ett första steg mot ett mer utvecklat system för kommentarer. Ett system där spammare och troll kan filtreras bort eller helt förnekas möjlighet att kommentera är inte helt uteslutet, men då krävs någon form av kontroll så att man inte kan anmäla sönder någons konto.

   

  Med tanke på att facebooks Kommentarsfunktion i framtiden ska fungera med Google, Twitter, Yahoo och Open ID enligt Peter Kafka och då kommer den nya funktionaliteten att vara ännu mer intressant!

   

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...