Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • EU vill censurera Internet och närmar sig Kina och Korea när det gäller IT frågor | jimiwikman.se

  EU vill censurera Internet och närmar sig Kina och Korea när det gäller IT frågor

  Posted , 96 views, 0 comments

  [extract]EU gör säkert någonting bra för världen, men när det gäller Internet verkar gamla Öststats fasoner leva kvar eller så förstår man helt enkelt inte vad Internet är för nu vill man på fullt allvar censurera Internet?![/extract]

   

  [font="Arial">[size="2">I Februari diskuterade tydligen EU's ministerråd hur man från EU's håll skulle kunna kräva att europeiska internetleverantörer blockerar ”olagligt innehåll” utanför EUs gränser baserat på en central svartlistning av webbplatser. Ett slags svartlistningsfilter som EU godtyckligt kunde utnyttja till olika, idag okända, ändamål.

   

  Många har redan uttalat sitt missnöje mot det senaste vansinnesförslaget från EU's ministerråd som av någon outgrundlig anledning inte bara tror att det här kan vara något positivt utan också att det är något som är praktiskt genomförbart...

   

  – Det här förslaget kommer att användas som ett rättfärdigande av varenda förtryckarstat i världen som vill införa censur. Det mest absurda av allt är att priset för ett sådant förslag är begränsningar i demokratin, yttrandefriheten och ekonomin. Det finns ingen analys av fördelarna med ett sådant filter, säger Joe McNamee på European Digital Rights (EDRI).

   

   

  Källa: IDG

   

   

  Reportrar utan gränser har redan visat upp alarmerande siffror angående pressfriheten i EU och det är förhoppningsvis ingen som på fullt allvar tror att slänga upp en stor svart vägg av censur över vad EU's befolkning får och inte får ta del av på Internet kommer att påverka den nedåtgående trenden i någon positiv riktning.

   

  EU's ministerråd visar återigen att man är helt okunnig när det gäller dom tekniska aspekterna av Internet och dom sociala utvecklingar som skett i explosionsartad takt dom senaste åren. Att försöka censurera Internet är lönlöst. Det fungerar inte i Kina, det fungerar inte i Korea och det kommer absolut inte att fungera i EU.

   

  Kan vi inte lägga in ett förslag att alla IT frågor i EU måste läggas fram av ett IT råd där maxåldern ligger på ~35år eller något och att man måste iallafall genomgå ett par Cisco certifikationer eller liknande innan man ens får öppna käften?

   

  Jag skäms å EU's vägnar...[/size][/font]

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 12 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...