Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • En jobbig tid är förbi | jimiwikman.se

  En jobbig tid är förbi

  Posted , 105 views, 0 comments

  date.pngEfter en mycket jobbig tid med uppsägning från mitt tidigare jobb som nattreceptionist, en extremt jobbig flytt och 2 korta sjukdomsperioder på gund av stress och väder så börjar det ljusna vid horisonten och jag tar nya tag.

   

  Den 15:e april flyttade jag och min familj tvärs över gården till en mindre lägenhet belägen på markplan istället för högst upp vilket borde ha vart en enkel match eftersom det bara är knappt 50 meter vi flyttat, men med 104 kvadrat och 8 års ackumelerat skräp blev det en flytt från helvetet.  Det var endast tack vare mina två goda vänner  Thomas och Stefan som flytten kunde genomföras och jag står i djup tacksamhetsskuld till dom.

   

  I samma tidsperiod hamnade jag lite på kant med min dåvarande chef på min gamla arbetsplats vilket till slut ledde till min uppsägning, vilket kan låta hemskt, men det var någonting som jag själv hade funderingar på iallafall eftersom jag ska studera i höst och min arbetsplats har dom senaste åren varit mer ett nödvändigt ont än ett arbete jag såg fram emot. Det var endast alla fantastiska gäster och arbetskamrater som fått mig att se fram emot ytterligare ett nattpass, men inte ens det kunde motivera till ytterligare tid där min kropp långsamt bryts ner och där all social kontakt blir ett enda yrsligt vakum.  Jag hade visserligen önskat en annan avslutning än just uppsägning, men det gick helt enkelt inte att komma överens med den person som sitter i chefsstolen.

   

  Eftersom jag inte var medlem i HRF vid tidpunkten så kunde jag inte få hjälp juridiskt så jag fick kämpa själv, men eftersom jag har viss erfarenhet vid juridiska förhandlingar och eftersom jag satt på alla korten med tanke på att det handlade om en minst sagt tvivelaktig uppsägning där jag utan tvekan hade kunnat bestrida den och kanske få skadestånd och liknande så valde jag att istället få slut på eländet och kunna fokusera på betydligt trevligare saker. Hela situationen påverkade dessutom min familj, vilket jag aldrig kan acceptera.

   

  Jag hade mer eller mindre räknat med att få ett par dagar i sängen efter flytten eftersom jag har problem med rygg, axlar och handleder och lika säkert som ett brev på posten så krackelerade ryggen efter 5 dagars konstant flyttande. Förra veckan när det verkade som om vi skulle kunna enas om ett avtal i min uppsägning så släppte lite spänningar och då kom den förkylning som legat och grott sen flytten och jag blev lite dålig med feber, ont i halsen och snuva. Ingenting allvarligt, bara irriterande som attan eftersom det tar musten ur en totalt.

   

  I måndags kväll blev det klart att ett avtal skulle bli av enligt dom vilkoren jag begärt vilket var en mycket stor lättnad och återigen så varseblev jag effekten av långvarig stress med en rejäl feber och problem med magen. Igår när avtalet skrivits under och jag gjort allting klart på jobbet med att tömma skåp med mera så föll en stor sten från mina axlar och stressen släppte nästan helt. Resultatet blev en rejäl släng av feber och en mage som inte riktigt gillar mat och annat utan mest vill vara ifred.

   

  Med detta bakom mig kan jag nu äntligen fokusera på mer trivsamma saker som dom många webbprojekt som jag har på mitt skrivbord, min framtida skolgång till hösten och förståss den ändlösa kampen för att få klart Mortfiles. Jag kan skymta, som man säger, ljuset i slutet av tunneln...vi får bara hoppas att det inte är ett tåg jag ser ;)

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 6 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...