Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Ehandlare är helt fantastiska - omtumlande upplevelse att föreläsa på #edag11 | jimiwikman.se

  Ehandlare är helt fantastiska - omtumlande upplevelse att föreläsa på #edag11

  Posted , 100 views, 0 comments

  [caption id=attachment_706" align="aligncenter" width="500" caption="Copyright © Christer Hägglund, Fotofyndet Nolema AB][url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2011/08/edag11_Jimi.jpg">Copyright © Christer Hägglund, Fotofyndet Nolema AB[/caption]

   

  Jag har precis landat hemma efter ett par fantastiska dagar i Sundsvall där jag hade förmånen att få föreläsa inför 55 e-handlare och jag är fortfarande i chocktillstånd!

   

  I ett svagt ögonblick i våras så tackade ja till att föreläsa om Användbarhet och Neurowebdesign när Katrin från Kodmyran frågade mig, något som jag våndats över en hel del eftersom jag är nästan panikslagen när det gäller den typen av framträdande. Igår tog jag scenen med en hel del fjärilar i magen och fick en nervös start med lite mick fippel som inte direkt fick mig att bli mindre nervös kan jag säga! Under nervösa ca 25 minuter så svajade jag igenom presentationen och fick självklart både andnöd och en förbaskad torrhosta som jag dragits med ett tag nu.

   

  Jag fick några frågor genom föreläsningen som kändes bra. Det var relevanta frågor som framfördes på ett mycket bra sätt av publiken så det kändes inte som ett avbrott utan mer som en chans för mig att hämta andan lite och förtydliga. Föreläsningen avslutades med en rejäl grillning om alla möjliga aspekter av design i allmänhet och Neurowebbdesign i synnerhet. Intresset var på topp, det märktes så jag hoppades att jag kunde rädda lite genom att svara på frågorna så bra som möjligt, men det kändes ändå lite "luddigt" ibland så jag var säker på att mitt framträdande varit uruselt...

   

  Märkligt nog så hann jag inte ens avsluta min session innan Iphonebutiken uttryckte sig så härligt: "Vi ska snacka lite sen...". Direkt efter min session så blev det många direkta förfrågningar, bland annat förfrågan om föreläsning, något som kändes som ett förvånande bra betyg på mitt framförande. Speciellt med tanke på vilka som frågade! Nu måste jag fundera över hur jag ska göra med dom förfrågningarna för om det var läskigt att prata inför 55 e-handlare så är några av dom förfrågningar jag fått många nivåer värre. Både oerhört kul och skrämmande med andra ord.

   

  Jobberbjudanden fullständigt haglade och jag har haft så oerhört intressanta och fascinerande samtal med så otroligt dedikerade och drivna e-handlare. Bara en sån sak som att knata ner till baren och slå sig ner med Magnus Bråth som precis anländer och snacka skit en timme och ha hur trevligt som helst trots att vi aldrig träffats tidigare eller att fastna i samtal om sociala medier och annat med damen bakom Twinkles som säljer tandsmycken...sånt går inte av för hackor!

   

  Överalt så uttryckte folk sin uppskattning över min presentation och en viss lättnad över att kunna prata design med någon som förstår e-handel, och som "kan förklara allt tekniskt mumbojumbo så man fattar". Bättre betyg än så kan jag aldrig få tror jag och det värmer så oerhört mycket att få den responsen när jag själv tyckte min prestation inte var optimal.

   

  Imorgon ska jag försöka landa lite och på fredag är det dags att dels sätta igång med lite riktigt arbete igen och dels att besluta hur jag ska göra med dom föreläsningserbjudandena jag har fått. Jag ska också se om jag får möjlighet att ge tillbaka lite till dom underbara e-handlare som jag fått förmånen att prata med dom här dagarna genom att skriva lite om dom och ge dom lite länkkärlek och uppmärksamhet. Det förtjänar dom verkligen efter att ha get mig den bästa möjliga start på min föreläsningskarriär.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 4 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...