Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Det är väl dags att bygga en ny responsiv blogg | jimiwikman.se

  Det är väl dags att bygga en ny responsiv blogg

  Posted , 101 views, 0 comments

  under konstruktion

   

  Det är många som frågar när jag ska bygga om bloggen och ännu fler som tycker att nu får det vara dags för någonting responsivt, så jag får väl lov att göra det då...

   

  Att bygga om bloggen har varit på tapeten länge...faktiskt ända sedan jag startade den. Problemet har alltid varit tiden, men nu när tiden inte längre är helt katastrofalt (nåja) så kanske det är dags trots allt. Jag ska väl även sätta mig ner och bygga den från grunden helt responsiv och anpassa den för min vision av vad min blogg ska användas till och hur saker och ting bör presenteras.

   

  Jag vet inte om det finns någon därute som också vill bygga en responsiv blogg och om den personen då vill att jag går igenom de olika stegen i processen så det går att efterlikna om man vill? Jag kommer att göra det ganska enkelt för mig och helt sonika ignorera gamla webbläsare och istället bygga med de mest innovativa och användbara teknikerna. Besökare med gamla webbläsare kommer att bli uppmärksammade på att deras webbläsare är uråldriga så klart.

   

  Tanken just nu är att sätta upp en utvecklingsblogg och där börja med att sätta upp en responsiv grid med rem-baserade värden och sedan bygga från det. All grafik ska göras om till sprites i SVG har jag tänkt och självklart vara elastiska. CSS3 kommer jag att utnyttja så mycket det går och jag tänker mig att jag gör om strukturen till HTML5för att se hur det kommer att fungera.

   

  Kom gärna med tips på hur jag kan skapa bloggen när det gäller tekniska lösningar för en så snabb och smidig blogg som möjligt.

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...