Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Bygga en Twitterlista med Twitters API väcker skaparglädje igen | jimiwikman.se

  Bygga en Twitterlista med Twitters API väcker skaparglädje igen

  Posted , 96 views, 0 comments

  [extract]Att jag varit lite under isen ett tag har nog varit ganska tydligt för dom som känner mig, men idag så känner jag mig pigg och kreativ och det beror på att jag kommit igång med Twitters API och kan leka lite med det.[/extract]

   

  Twitters API är inte speciellt svårt att komma igång med, men jag ska ju använda mig av IP.Content's databassystem och då blev det lite detektivarbete att få saker och ting att fungera som jag vill. Nu när jag fått lite kläm på saker och ting så tänkte jag sno ihop en liten Twitterlista med väl valda kategorier.

   

  Jag har tänkt mig en ganska vanlig lista med dom vanliga funktionerna man förväntar sig från en twitterlista, dvs namn, antal tweets, followers, following och sedan lägga till Twitters hovercard och followknapp. Klickar man igenom till profilen så tänkte jag ha en lite större profil med webbplats, information (specifikt för listan och inte från twitter), senaste tweets osv, men också Twitter och Facebook räknare.

   

  Kommentarer är standard och då är det Mortfiles kommentarer som gäller, men jag tänkte även lägga in Facebooks kommentarsbox och en Tweetruta om man vill skriva något om/till personen direkt från sidan. Det blir massiv overkill, men jag tror det kan lite lite skoj ändå :)

   

  Det som blir lite annorlunda jämfört med andra listor är att sorteringen inte kommer att baseras på data från Twitter utan det kommer att baseras helt på vilken rating man har på Mortfiles! Sen kan jag alltid pinna personer som ska uppmärksammas lite extra ;)

   

  Varför gör jag det här då? Ja, dels så gör jag det för att det är skoj att prova lite API kodning, men det ligger en liten luring bakom också eftersom det krävs registrering för att kunna lägga till sig till listan och då blir tröskeln för att deltaga i övriga delar på Mortfiles lägre. Förhoppningsvis så kan det bli någon slags synergi effekt att samla ihop sina favorit twittrare som vänner här på Mortfiles och på så sätt kunna ta konversationer som börjar på Twitter till forumet eller chatten också.

   

  Vi får se om någon tycker att det här projektet är kul eller om det blir som med Googles sociala projekt ;)

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 9 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...