Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • bbPress som plugin till Wordpress - räcker det? | jimiwikman.se

  bbPress som plugin till Wordpress - räcker det?

  Posted , 115 views, 0 comments

  Wordpress som CMS är ett fantastiskt, men som community är det inte så imponerande. bbPress vill ändra på det, men frågan är om det räcker?

   

  bbPress är ett smidigt litet forum som tyvärr fortfarande ligger kvar i 1996 och som förmodligen endast attraherar programmerare och simple-fanatiker. Det fyller sin funktion, men inte mer. Personligen blir jag mest deprimerad av bbPress än så länge, men vi får hoppas att det ändrar sig i framtiden?

   

  bbPress har funnits länge, men nu jobbar man på att bygga om så att bbpress ska kunna användas som ett plugin istället för att man behöver krångla. Det ser jag som något positivt och i framtiden ska det förhoppningsvis bli enkelt att lägga till grundläggande communityaspekter på sin Wordpress installation.

   

  bbPress i sig är ett lättviktsforum och det är det som bbPress trycker på som en av sina största fördelar: det är enkelt och "simpelt". Perfekt för nybörjare eller personer med mindre vana av forum med andra ord, vilket är den målgrupp som bbPress förmodligen siktar på. Det finns en hel del plugins (vi får se om det kommer att heta plugins i framtiden också...plugins till ett plugin...) som kan ta bbPress till nya höjder och majoriteten av dom är sånt som vi förväntar oss som standard i ett modernt forum.

   

  Vad betyder bbPress för Wordpress som bas för ett community då? Väldigt lite tyvärr. Ett community behöver så mycket mer än bara ett samlat diskussionsområde, det behövs ett kraftfullt medlemssystem och någon anledning till att vilja knyta band mellan olika medlemmar. Där faller Wordpress alltid platt, även om bbPress som plugin är en bra början iallafall.

   

  Personligen tycker jag Wordpress ska titta på dom ledande forumutvecklarna IPB och VB och fundera på hur ett forum ska fungera 2011 istället för att försöka sparka liv i bbPress, men det är bara min åsikt som säkert är färgad av lite drygt 15 år av forumutveckling. För mig är bbPress en nostalgitripp tillbaka till glada -90 talets slut, men ingenting jag skulle vilja lägga upp på en respektabel webbplats...

   

  bbPress is forum software with a twist from the creators of WordPress.

  Have you ever been frustrated with forum or bulletin board software that was slow, bloated and always got your server hacked? bbPress is focused on web standards, ease of use, ease of integration, and speed.

   

  We're keeping things as small and light as possible while still allowing for great add on features through our extensive plugin system. What does all that mean? bbPress is lean, mean and ready to take on any job you throw at it. So let's get started.

   

  Så vackert presenterar bbPress sig själva på sin hemsida och rätt översatt så står det så här:

   

  "bbPress är simpelt, har inga egentliga funktioner och är helt textbaserat, därför laddas det snabbt och vi har inga problem att validera den lilla kod som finns. Istället för att lägga funktionerna i bbPress så måste du ladda ner och installera dom själva, på så sätt slipper bbPress stå med skägget i brevlådan när ett plugin gör så att din server blir hackad eller får forumet att ladda så långsamt så att besökarna gråter blod och går någon annanstans."

   

  Enterprise-Solution-Delivery_F11_WEB.png

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 8 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...