Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Att överge Wordpress och tänka om | jimiwikman.se

  Att överge Wordpress och tänka om

  Posted , 99 views, 0 comments

  Jag jobbar för fullt med att bygga en ny blogg som ska ersätta den här bloggen, något som jag först hade väldigt stor ångest över, men som jag nu känner en allt större lättnad över!

   

  Ju mer jag bygger på den nya bloggen, ju mer börjar jag fundera över hur en blogg fungerar, vilka funktioner som används egentligen och vilka som bara finns där och jag känner en viss lättnad över att slippa begränsningarna som Wordpress faktiskt skapat för mig när det gäller design, eller så är det kanske så att dom verktyg jag nu har känns nyare och roligare helt enkelt!

   

  Den nya bloggen kommer inte att ha något system för taggning eller funktion för att pinga och det kändes först väldigt jobbigt, men nu känns det inte alls så väldigt problematiskt. Jag började fundera på hur ofta jag faktiskt använt taggar på dom olika bloggarna jag besökt, eller arkiven för den delen och jag måste erkänna att det är färre än 10 av tusentals bloggbesök faktiskt. Samtidigt så är taggar och arkiv dom två funktioner som brukar byggas om på grund av duplicate content som skadar SEO, så varför har alla bloggar dom systemen och hur ofta används dom?

   

  Pinga däremot är väldigt viktigt, men det finns olika tjänster för att åstakomma samma funktion, som rssping.com eller pingomatic till exempel. Till och med Feedburner har funktioner för automatiskt pinga dom största tjänsterna, men jag ska leta vidare efter ett system som jag kan välja själv vilka tjänster jag vill pinga.

   

  Jag har heller aldrig riktigt gillat Wordpress system för kommentarer för det känns som en nödlösning från 90-talet snarare än en funktion för gemenskap och det är väl därför som det blir fler plugins för externa kommentarstjänster. Därför känns det spännande att se hur ett system som IPB kan mäta sig när registrering blir belönat på ett helt annat sätt. Det blir inte direkt svårare att bli medlem med kopplinagr till twitter, Facebook, OpenID och MSN som inloggningsalternativ, men skillnaden blir markant när man väl blir medlem!  Frågan är bara om det är positivt eller negativt att ha den typen av medlemsskap och om det minskar eller ökar antalet kommentarer...

   

  Istället för arkiv kommer sökfunktionen att vara mycket mer användbar, men även filterfunktioner som jag tror kan bli spännande att använda och som ger möjlighet att anpassa hur man tar del av bloggens innehåll. Saker som att märka upp vilka bloggposter man ännu inte har läst och möjligheten att filtrera ut oändligt olika varianter på innehållet gör det ännu mer spännande! Jag ser fram emot att få visa upp den nya bloggen och kunna testa hur den står sig i jämförelse med den här bloggen :)

   

  blogg1.jpg

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...