Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Adobe tar fantasipriser i Sverige! | jimiwikman.se

  Adobe tar fantasipriser i Sverige!

  Posted , 105 views, 0 comments

  [url="http://www.jimiwikman.se/wp-content/uploads/2010/03/adobeisgreedy1.jpg">adobeisgreedy1.jpg

   

  Jag jämförde lite snabbt Adobe's Design Premium paket som jag som högskolestudent kan få till det förmånliga priset 9.328:- där det ordinarie priset är 29.225:-. Det är alltså Education varianten, inte student varianten som är betydligt billigare. Om jag för samma paket kikar vad det kostar i USA så ser jag att prislappen är $599, vilket motsvarar ungefär 4250:-. Skillnaden är alltså mer än 5.000:- mellan USA och Sverige. En prisskillnad på ~220% med andra ord. Fullversionen kostar $1799 eller motsvarande 12.800:- i USA och 28.290:-. Det är en härlig skillnad på ~220% även där. Det är lite kul att se att jag betalar 2500:- mindre för svenska education varianten jämfört med USA's fullversion...

   

  Nu tänker du kanske att Adobe har ju en massa kostnader också som frakt, utveckla nya språk för europeiska marknaden, tull, lagerhållning osv och sedan ska ju den svenska momsen läggas på så då kansker det inte är så konstigt ändå? Tja, för en fysisk vara med svenskt språk kanske det skulle stämma, men i den här jämförelsen så är det alltså en Engelsk variant som jag laddar ner! Det betyder att det inte tillkommer en enda krona (ok, nedladdningskostnaden kanske kostar ett par kronor extra till europa jämfört med innom USA?) i vare sig utvecklingskostnader, frakt, lagerhållning eller personal. Eftersom det köps från USA så ska det inte heller ha påslag för moms, så betyder det att jag betalar häftiga 5000:- mer för att ladda ner deras Education variant och rent fasansfulla 15.490:- mer för fullversionen!

   

  Ska du alltså köpa Adobe's Design Premium box på Engelska så tjänar du på att boka ett flyg till USA, gå in i närmaste butik som säljer Adobes produkter i USA och sedan flyga hem igen...Helt vansinngt! Jag funderar på fullt allvar att ta bokningar och sedan åka över och köpa in säg...100 boxar och sälja dom för säg 19.000:- i Sverige. Det är 10.000:- billigare än att köpa från Adobe och jag gör en förtjänst på 6000:- per låda. Det är 600.000:- i ren vinst det!!  Finns det 100 företag i Sverige som vill köpa in billigare så säg till, CS5 kommer ju snart och jag kan inte tänka mig att priserna ändras innom en snar framtid.

   

  Mer information om Adobes förfarande när det gäller att suga ut mer pengar och vilka motiveringar dom har till varför det kostar som det gör hittar du här (på engelska):

  http://www.amanwithapencil.com/adobe.html

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who's Online   0 Members, 0 Anonymous, 13 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

×
×
 • Create New...