Säkerheten låg på sommaren

0 115

Internet blir allt mer fylld av otäcka virus, trojaner och annat och kanske är det dags att fundera på säkerheten lite extra nu under sommaren då företagens säkerhets uppateringar hamnar i skymundan för IT avdelningarnas semestrar. Varför inte beta testa Nortons nya antivirus medans du ligger i hängmattan?

I IDG kan vi läsa om problemen med tomma IT avdelningar och dom problem som kan uppstå under sommarens heta dagar då semestertider hägrar. Även om artikeln tar upp problem med uppdateringar av Microsoft’s produkter så kan vi med ganska stor sannolikhet säga att problemet gäller dom flesta IT relaterade uppdateringar, inklusive visrusskydd och anda säkerhetsuppdateringar.

Vi ser ju att problemen under sommaren med vikarier och tekniska problem som tar längre tid att ordna upp i sommarhettan i flera sammanhang. Bland annat så har ju bredbandsbolaget fortfarande problem med sin epost efter flera veckor och ingen kan väl ha missad den mentala härdsmälta som rikspolisstyrelsen råkat ut för i samband med deras barnpornografi filter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.