reCaptcha 3 avgör om du är en människa automatiskt

0 111

Alla som varit aktiva på Internet har någon gång fått fylla i konstiga texter eller klicka på bilder för att bekräfta att man inte är en bot. Med reCaptcha 3 ska detta inte längre behövas.

Med smarta algoritmer ska nya reCaptcha kunna klura ut vilka beteenden som är mänskliga och vilka som är utförda av ondsinta bottar. I teorin iallafall. Som alla system som är baserat på regler så finns alltid problematiken med att alla regler kan programmeras på motsatta sidan.

Istället för att fylla i tester av olika slag så försöker reCaptcha 3 räkna ut vilka beteenden som eventuellt kan vara bottar. Olika resultat ger olika aktiviteter som manuell granskning, mail verifikation osv.

Som med alla typer av lärande system så kommer reCaptcha att finjusteras löpande och det blir en del saker som slinker igenom eller som blockeras felaktigt i början.

Tanken är dock utmärkt eftersom att tvinga användaren att genomlida kontroller har en betydande påverkan på konvertering. Jag ser fram emot att testa reCaptcha 3 och se hur det står sig mot andra liknande system.

Introducing reCAPTCHA v3
0 som gillar detta