Självbyggande hus från Ten Fold Engineering

0 454

Tänk dig ett hus som du kan ta med dig. Ett hus som kan fällas ihop och fraktas med lastbil. Ett hus du kan ställa nästan vart du vill. Ett hus där du kan ta med dig möbler och inredning. Ett hus från Ten Fold Engineering.

Ten Fold Engineering erbjuder en hel serie med produkter som är hopfällbara. Allt från dansgolv, mini affärer, bostäder och flytande konstruktioner. Enheterna är rimligt prissatta jämfört med traditionella bostäder, med en beräknad kostnad på cirka 130 000 dollar.

Det är oklart när modeller kommer att bli tillgängliga för allmänheten. I stället för att fungera som en traditionell tillverkare, licensierar Ten Fold sin patenterade teknik till entreprenörer. På så sätt kan lokala tillverkare bygga produkterna och Ten Fold behöver inte sända enheter runt om i världen.

”Vi ville göra något nytt, men samtidigt ville vi utmana människor att tänka annorlunda om strukturer”, sa grundare David Martyn till Forbes.

”Vi bor i hus som fastnar i marken. Vi är inte en nomadisk kultur längre, så det här är ett nytt koncept baserat på en modern tolkning av nomadismen när det gäller den globala ekonomin. ”

Ten Fold Engineering's Unfolding Building Prototype

Jag vet inte vad du tycker, men nog vore det lite coolt om man kunde göra någonting i storlek med en husvagn som sedan blir tre gånger så stort när man vill slå sig ner för kvällen? Möjligheterna är oändliga och det gillar jag!

0 som gillar detta