Google ändrar sin algorithm – vad betyder det för SEO?

0 92

Google annonserar en stor förändring av sin algoritm som kommer att ”märkbart påverka” 11.8% av sökresultaten enligt Google själva.

Att Google går ut med deras ändrade algoritm känns som lite skadekontroll och jag blir lite förbryllad över det faktum att Google sätter ett fast värde på 11.8% när det gäller hur stor förändringen är och att Google väljer att uttrycka sig lite luddigt:

[quote] – a change that noticeably impacts 11.8% of our queries – [/quote]

Kan det betyda att det påverkar ännu större andel, fast i mindre utsträckning? Det är troligt, men Google säger det inte rakt ut. Det tycker jag är lite intressant faktiskt. Däremot är Google noga med att poängtera att ändringen INTE har med tillägget till chrome som orsakade lite rabalder tidigare i veckan. det tar jag med en nya salt faktiskt.

För SEO världen betyder det här med största sannolikhet ett par tuffa veckor framöver med mycket testande för att försöka klura ut vad den här nya förändringen innebär för SEO och deras fortsatta arbete. För resten av världen betyder det troligen väldgt lite, eller möjligen att ett par sajter med mindre relevant information hamnar längre ner i sökresultaten till fördel för mer relevanta.

Varför kommer det här nu då tro? Tja, jag tror inte det är någon slump att det kommer efter rapporter att Bing skulle ha mer relevanta sökresultat eller efter Googles påståenden att Bing kopierar Googles sökresultat

0 som gillar detta