Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

New Project: Electrolux – Project Manager & Rollout Manager


Jimi Wikman

Recommended Posts

  • Owner

Min roll började som Rollout Manager med ansvar att ta 55 sajter live. Tre projekt skulle genomföras parallellt. Ett projekt att sätta CSS för Zanussi och AEG baserat på den design som redan fanns för Electrolux. Ett projekt för att konfigurera de olika sajterna baserat på den irländska sajten som redan var redo för produktion. Och slutligen ett projekt för att bygga mina sidor, byta betallösning och mindre förbättringar i checkout mm.

Rollout manager rollen utökades kraftigt när det visade sig att systemet inte var produktions redo. Istället för Rollout gjorde vi avlusning av systemet med osedvanligt många  buggar. Vår arkitekt och Electrolux projektledare spenderade många veckor med att ladda in data i systemet och stabilisera importflödena. Till slut var vi tvungna att föreslå stopp så systemet kunde stabiliseras innan fortsatt rollout.

Under den perioden tog jag över som projektledare och en hektisk tid att sätta en ny plan började. Trots motgångarna så rullades 55 sajter ut framgångsrikt, mycket tack vare ett fantastiskt samarbete med Electrolux.  Så framgångsrikt att vi till och med nominerades för pris för vårt samarbete.

Som projektledare så ledde jag arbetet med team i Stockholm och Lviv och koordinerade med Electrolux team i Sverige, Tyskland och Italien. Koordination med andra team som SAP och Cognizant gjordes också liksom systemägare i olika integrationer.

Ett utmanande projekt minst sagt, men mycket roligt tack vare det fantastiska samarbetet med Electrolux och fantastiskt stöd av Mikael Jonsson och Johan Mårdfeldt.

 

Bilder från Projektet

 


View full project

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×
×
  • Create New...