Planerar lite informationsstrukturer

0 189

Som alltid när jag gör en återställning eller redesign på sidan så blir det lite omstruktureringar. Framförallt just nu blir det en del nya sidor och informationsstrukturer för Atlassians produkter och mina egna sidor.

Det som jag framförallt vill göra är att sätta upp enkla instruktioner för hur du gör olika saker i Jira och Confluence. Saker som hur du sätter upp din profil, hur du skapar och hanterar boards, JQL tips för filter och så klart vad du bör tänka på när det gäller arbetsflöden.

Atlassian sektionen på bloggen blir mitt första experiment där jag nu delar upp i underkategorier beroende på vilken produkt jag skriver om. Det blir också en serie med sidor för just mina instruktioner. Förmodligen så börjar jag sätta upp lite videofilmer också på youtube som tillägg till instruktionerna.

Jag kommer också att skapa sidor för olika arbetsroller som jag har jobbat inom. Tanken är att koppla min syn på den rollen med projekt och blogginlägg. Det blir lite promotion för mig och en bra start punkt om du jobbar inom samma roll eller funderar på att jobba inom samma roll.

Kort sagt så blir det lite hubbar på sidan med lite mer fokuserat innehåll speciellt för den hubben. Det blir lite experimenterande för att se om jag kan hitta rätt balans och struktur så det blir en levande sektion och inte bara en klump med innehåll.

Som du hör så är jag inspirerad och har lite roligt med att skriva här igen 🙂


0 som gillar detta