Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Wordpress Gutenberg utvecklarkurs med Zac Gordon

  Jimi Wikman

  Wordpress jobbar vidare på sin nya editor Gutenberg som förväntas släppas tillsammans med Wordpress 5.0 i vår. Zac Gordon, en teknologisk utbildare, har släppt sin Gutenberg Development kurs som riktar sig till utvecklare som vill uppdatera sina teman, plugins, kortnummer etc. för att arbeta med Gutenberg och utnyttja dess nya funktionalitet.

   

  Trots att Gutenberg fortfarande är pågående så anser Zac Gordon att dess API är tillräckligt stabilt för att kunna utbilda på. Kursen kommer att anpassas beroende på hur Gutenberg utvecklas de närmaste månaderna, men det kan även bli så att en andra version dyker upp närmare lansering av Gutenberg och Wordpress 5.

   

  Innehållet är som sagt fokuserat på utvecklare med fokus på att bygga egna block, eller anpassa sina plugins för att passa den ny editorn Gutenberg.

  "Det finns också lite innehåll som jag lägger till för tematutvecklare, men det är inte så mycket att säga det," sa Gordon. "Jag tror att plugin-utvecklare kommer att fylla mycket av tematillverkarnas behov och hjälpa till att förhindra att de behöver bygga för många anpassade block.

  "Enligt min mening hör block också i plugins, så kanske vissa temaprojektorer kommer att migrera till plugin-utveckling genom att arbeta med block."

  Kursen innehåller mer än 30 videor, ett dussin exempelblock, tillgång till supportforum och community-run Slack channel. Den täcker hur Gutenberg fungerar, hur man utökar och anpassar det, och använder en modern JavaScript-utvecklingsmetod.

   

  Gordon säger att han lärde sig en hel del saker om Gutenberg när han skapade kursen.

  "Specifikt lärde jag mig Gutenberg är verkligen bara React under the hood, och sedan den mer traditionella WordPress PHP under det."

  "Att gräva djupare in i källkodssystemet som Gutenberg måste hålla reda på dynamiska data var intressant. Det finns också mycket fler möjligheter med serverns kod som hakar i block än jag trodde i förväg. Jag ansåg också att jag Jag är inte säker på varför någon skulle bygga ett block i något annat än React, så jag är intresserad av att se vilka vanliga metoder som utvecklas. "

  Att skapa kursen har gjort det möjligt för Gordon att dyka djupt in i Gutenberg. Så tycker han att det är en lämplig ersättare för den nuvarande editorn?

  "Jag tror att de flesta användare kommer att känna Gutenberg är en förbättring av redigeringsupplevelsen," svarade han. "Vi går definitivt i rätt riktning."

  Även om kursen inte har några uttalade krav på kunskap i JavaScript så är det tydligt att ju mer du kan, desto enklare blir det att följa kursen. Då Gutenberg är byggd på React så är det en tydlig rekommendation att lära dig mer om det.

   

  Ska du jobba med Gutenberg så börjar det bli ont om tid att lära sig och det är hög tid att få skaer på plats innan Gutenberg släpps om några månader. ES+, JSX/React med Webpack och Babel mm bör vara saker du redan kan, annars är det hög tid att sätta sig ner och börja lära sig det nu.

  Kursen kostar $79 men är tillgänglig för $49 med hjälp av kupongkoden earlyadopter.

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...