Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Wordpress 3.8 "Parker" är här - dags att uppgradera

  Jimi Wikman

  Wordpress 3.8, även kallad "Parker" efter jazz saxofonisten Charlie Parker, är nu släppt och kan laddas ner. Med 3.8 så tar WP ytterligare ett kliv mot ett bättre admin GUI och närmar sig användarna av Wordpress ytterligare. Det är tydligt att responsiv design och enklare designtänk har varit fokus för 3.8.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  [video width=1000" height="500" mp4="http://jimiwikman.se/wp-content/uploads/2013/12/Wordpress-3.8.mp4]

  [dt_divider style="thin" /]

   

  wordpress 3.8 admin

   

  Admin GUI har blivit renare, krispigare och med betydligt bättre kontrast. Det är tydligt att fokus ligger på enkelhet och minimalistisk design då alla gradienter och olika nyanser helt lyser med sin frånvaro till förmån för en plattare och enklare design. Wordpress har övergått till Open Sans typeface som är tydlig och lättläst även på mobila enheter.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  responsiveWordpress på alla enheter

  Wordpress 3.8 tar användbarheten till nya höjder med ett gränssnitt som fungerar lika bra på stor skärm som på smartphone genom en responsiv design. I Wordpress 3.8 säger man farväl till den gamla pixeln, vilket bör snabba upp laddningstiderna. Wordpress 3.8 kommer även med skalbar vektorgrafik som är den nya standarden för grafik i responsiva designs.

   

  Admin sektionen fungerar nu väldigt bra oavsett vilken typ av device du sitter på, något som fått en och annan användare att muttra lite då de gamla pluginsen för att hantera Wordpress från en smartphone mer eller mindre blivit onödiga.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  Wordpress i många färger

  colors

   

   

   

  Wordpress 3.8 ger dig nu möjligheten att välja bland flera olika färger för ditt admin GUI. Totalt finns nu åtta varianter på färgskalor som du kan laborerar med tills du hittar det som passar just dig.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  themesNytt sätt att hantera teman

  Med den nya sektionen för teman kan du se alla dina teman med ett ögonkast. Vill du ha mer information? Klicka för att upptäcka mer. Luta dig sedan tillbaka och använda tangentbordets navigationspilar för att bläddra igenom varje tema du har. Widget hantering kan vara komplicerat. Med den nya designen har vi arbetat för att effektivisera skärmen widgets.

   

  Flera widget områden läggs sida vid sida för att använda det tillgängliga utrymmet om du har en fullskärm. Sitter du på en surfplatta kan du nu lägga till widgets bara genom att klicka på den.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  Twenty Fourteen, ett nytt responsivt magasinstema

  twentyfourteen

   

  Med Twenty Fourteen så tar Wordpress 3.8 ytterligare ett steg mot en användbar startdesign. Twenty Fourteen kommer med flera finesser, men jag tänkte täcka dem i en annan bloggpost. Låt oss nöja oss med att Twenty Fourteen är en klar förbättring från tidigare standardteman.

   

  [dt_divider style="thin" /]

  [dt_button size=big" animation="none" color="blue" link="http://wordpress.org/download/" target_blank="true]Ladda ner Wordpress 3.8 "Parker" nu![/dt_button]

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...