Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Optimering av Wordpress och servern

  Jimi Wikman

  Under de senaste veckorna har jag försökt sätta en grund för den nya webbplatsen och efter lite problem med namnservrar så verkar det som att alla domäner pekar dit de ska äntligen. Nu är det dags att börja optimera både Wordpress och servern för att få bästa resultat.

   

  Hittils har jag fokuserat på att fylla sidan med innehåll, men jag har gjort mindre justeringar och lagt till en del plugins. Resultatet har blivit att startsidan gått från en laddningstid på 14 sekunder till 4 sekunder och antalet requests från 295 till 140. Jag har en GTMetrix score på 92% och då har jag knappt börjat optimera än!

   

  Det som känns viktigast just nu är att optimera grafiken. Jag har en startsida som väger över 2.5mb där majoriteten av tyngden ligger i två bilder. Där kan jag lätt optimera ytterligare genom att skapa optimerade bilder för startsidan. Sedan ska jag kika på servern för att klämma ut så mycket som möjligt ur den. Det är fördelen med att ha en egen server att tweaka som man behagar, så jag ska kika på vilka inställningar som ger bäst resultat.

   

  Jag ska kika på CDN och göra lite experiment med det och förmodligen även kika lite på Varnish som jag hör mycket gott om, men först finns det så mycket jag kan optimera rent innehållsmässigt! Frågan är om jag kanske ska skriva lite om mina experiment så du kan få ta del av mina fynd, eller om jag ska hålla det för mig själv?

   

  Om jag får 5 kommentarer här så skriver jag en guide för hur jag har optimerat Wordpress och vilka inställningar som jag gör på servern för att få bästa, och säkraste, prestandan som möjligt. Skriv gärna i kommentaren om det är något plugin eller typ av data du är intresserad av att veta mer om hur det fungerar så ska jag kika på det.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...