Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  En vecka med WooCommerce - conditional logic och paketbyggare

  Jimi Wikman

  En vecka har nu gått sedan jag körde igång mitt WooCommerce projekt samtidigt som jag bygger två andra webshoppar och det går med rasande fart trots värmen och barn som ockuperar datorn.

   

  mitt ehandelsprojekt så har jag byggt upp ett system där jag kan hantera flera olika leverantörer och där jag kan låta dem hantera en del av arbetsbördan. Det har jag gjort genom att lägga in Vendor Stores och genom att sätta upp AIO Supportcenter så att jag kan ge varje vendor en egen department som jag kan pusha supportärenden vid behov. På så sätt så kan varje leverantör hantera produkter, kampanjer, leveransstatus och tracking ID samtidigt som de kan behålla supportfrågor på sajten.

   

  I detta system ingår även ett system som gör att om en kund beställer från flera leverantörer så skickas en bekräftelse till varje leverantör med information bara om dennes produkter. Det ingår även en kontrollpanel i frontend för att hantera ordrar, ändra orderstatus och lägga till tracking codes för leverantören.

   

  Jag har också påbörjat processen att registrera en app hos PayPal som ska användas för att sätta upp WooCommerce PayPal Adaptive Payments Pro. Detta system gör att jag kan dra min procent på alla transaktioner direkt när kunden betalar så både jag och leverantören slipper bekymra oss om ersättningar oss emellan. Det är en ganska knölig process där jag mer eller mindre får lämna in en kortfattad teknisk och ekonomisk plan, men det ska nog gå det också.

   

  På pluginsidan så har jag lagt till myCred som incentament för den sociala biten. det är ett system som ger poäng på olika aktiviteter, något som kan användas på sajten på olika sätt som att använda poängen för att betala för produkter. Just nu använder jag det bara för badges och ranks, men det finns en del planer för framtiden att bygga på om jag vill det. Jag har också lagt till en autocomplete funktion för sökningen, men jag vill bygga på den i framtiden så den visar produkter lite bättre (med bild och produktdata).

   

  Samtidigt så har jag jobbat hårt på en väns webshop där kraven är lite komplicerade i framförallt checkout där det behövs logik som styr fält, men det ska även finnas en paketbyggare som används för att sätta ihop ett paket av ganska många olika element. Här har jag lagt till WooCommerce Composite Products som fungerar väldigt bra för att sätta upp möjligheten att sätta ihop ett eget paket av olika produkter. För checkouten använder jag WooCommerce Checkout Fields Editor Pro för att sätta upp de olika fälten. Då just den här webshopen inte använder shipping så kunde jag ersätta hela den delen med egna fält efter att ha gjort några mindre justeringar i templates.

   

  I helgen nu ska en webshop göras klart och min egna webshop ska justeras designmässigt samtidigt som jag behöver lösa sidebar problematiken på olika områden. Jag kommer även att sätta upp en ny "enkel" webbshop som kommer att vara en väldigt grundläggande webshop utan en massa krusiduller. Den kommer jag att använda i en liten post om hur man på enklaste möjliga sätt kommer igång med en egen WooCommerce webshop om du är intresserad.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...