Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Om din robots.txt inte fungerar så slutar Google indexera din sajt

  Jimi Wikman

  Visste du att om din robots.txt fil inte kan indexeras av Google så kommer din sajt att sluta indexeras? Det är en ganska allvarlig konsekvens som kan ha betydande konsekvenser för ditt SEO arbete så frågan är om du har koll på din robots.txt, eller om du har kollat så den kan indexeras på sista tiden?

   

  Om Google inte kan indexera din sajt på grund av att dig robots.txt inte kan indexeras så kan det betyda att hela din sajt försvinner från Google, vilket är katastrof för de allra flesta webbplatser. Jag har sett rapporter att om din sajt lider av en sitewide 500 server error så kan du till och med åka på skador även om du kör utan en manuell robots.txt! Jag har dock inte någon egen erfarenhet med just det exemplet.

   

  Google's Eric Kuan postade följande i en Google Webmaster Help tråd i ärendet:

  If Google is having trouble crawling your robots.txt file, it will stop crawling the rest of your site to prevent it from crawling pages that have been blocked by the robots.txt file. If this isn't happening frequently, then it's probably a one off issue you won't need to worry about. If it's happening frequently or if you're worried, you should consider contacting your hosting or service provider to see if they encountered any issues on the date that you saw the crawl error.

  Jag har sett den typen av problem av oförsiktiga webmasters som av någon anledning satt robots.txt till CHMOD 777 och sedan flyttat till ett webbhotell med SUPHP eller liknande som inte tillåter filer med högre värden än 644. Det ger ett felmeddelande och Google droppar sajten som en glödhet potatis.

   

  Så, har du koll på din robots.txt eller riskerar du att få problem under 2014? Har du kanske egna erfarenheter av robots.txt och SEO? Skriv en kommentar och berätta!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...