Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Komma igång med MagpieRSS

  Jimi Wikman

  Jag laddade ner MagpieRSS för att använda till RSS feeds på Mortfiles VX och döm av min förvåning när det saknades instruktioner för hur man installerar MagpieRSS och hur man kommer igång! Istället hänvisas man till en blog som har blivit raderad...

   

  Nu är MagpieRSS väldigt enkel att installera, men har man ingen aning on hur man ska gå till väga blir det lite problematiskt. Så därför kommer här den kort-korta versionen på att installera MagpieRSS.

   

  Det första du gör är att ladda hem MagpieRSS och packa upp filerna. När filerna är uppackade skapar du en katalog på din server som du döper till vad du vill, till exempel "magpierss". Sen för du över filerna som du packade upp. Det som ska föras över är rss_fetch.inc, rss_parser.inc, rss_cache.inc och rss_utils.inc samt katalogen som heter extlip. Nu är MagpieRSS installerat.

   

  Nu ska du använda MagpieRSS också och det gör du genom en kort snutt PHP kod.

   

  Först ska vi knyta vår PHP kod till MagpieRSS och det gör vi med följande:

  require_once('[b]magpierss[/b]/rss_fetch.inc');

  Det som är viktigt här är just att se till att du knyter det till rss_fetch.inc och därför behöver du ändra sökvägen dit om du har döpt om katalogen dit du förde över filerna. I koden ovan uitgår vi från att du har lagt upp filerna i katalogen "magpierss".

   

  Direkt under den kodsnutten sa vi sen tala om vilken RSS feed vi vill ha fram på vår hemsida. Det gör vi med följande kod:

  $rss = fetch_rss ("[b]http://feeds.feedburner.com/MortfilesUtvecklingsBlog[/b]");

  Här kan du välja precis vilken RSS Feed som helst och då byter du bara ut den länken som är i fet stil ovan.

   

  Nu har vi lagt till en RSS Feed och talat om att MagpieRSS ska användas i vår kod, så nu ska vi tala om hur vi vill att själva layouten ska se ut på vår sida när allt skrivs ut. Det gör vi med följande kod:

  echo "[b]".$rss->channel[ 'title']."[/b]";

  foreach ($rss->items as $item) {

  $href = $item['link'];

  $title = $item['title'];

  $desc = $item['description'];

  echo "$title

  ";

  if($desc)

  echo $desc;

  }

  I dom kodraderna där det står "echo" först, där är det vi ändrar utseendet om vi så önskar. Den första "echo" raden skriver ut namnet på RSS feeden med en direkt länk. Nästa "echo" skriver ut titeln på varje rubrik i RSS feeden med länk till orginal sidanm, det vill säga till sidan som äger RSS feeden. Slutligen har vi en tredje "echo" som skriver ut en beskrivning av innehållet om det finns tillgängligt i RSS feeden. Alla tre är vanlig HTML kod så du kan ändra usteendet precis som du vill med enkla HTML och CSS ändringar.

  När vi sedan sätter ihop allting så ser koden ut så här:

  http://feeds.feedburner.com/MortfilesUtvecklingsBlog'); echo ".$rss->channel["title"].";

  foreach ($rss->items as $item) {

  $href = $item["link"];

  $title = $item["title"];

  $desc = $item[description];

  echo $title

  ;

  if($desc)

  echo $desc;

  }

  ?>

  Du kan antingen lägga in den här koden direkt på en PHP sida, eller använda en include funktion, till exempel med PHP eller SSI. Hoppas att den här mycket, mycket enkla beskrivningen kan vara till någon hjälp för er. Lycka till med er MagpieRSS installation!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

  • My Swedish Blog

×
×
 • Create New...