Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  HTML5 certifierad genom W3C en succé

  Jimi Wikman

  W3Cx Free online courses from The World Wide Web Consortium (W3C)

   

  I Mars in år så gjorde W3C gemensam sak med edX för att skapa de första certifieringarna för HTML5. Detta har blivit en stor succé och under 2016 så kommer vi förmodligen se allt fler certifierade utvecklare och en del nya certifieringar från W3C.

   

  Det var i Mars som W3C annonserade sitt samarbete med edX och presenterade sin först utbildning HTML5 Part 1: HTML5 Coding Essentials and Best Practices under sitt nya arbetsnamn W3Cx. W3Cx är tänkt att det ska fungera som en utbildningshubb som ska ta fram ett antal så kallade MOOCs (Massive Open Online Courses) och idag så finns det två kurser ed planer på flera under nästa år.

   

  Första HTML5 kursen har haft stor framgång med 150.000 deltagare på de två tillfällena som gavs under 2015. Efter kursen kan kursdeltagarna välja att ta ett så kallat Verified Certificate, vilket visar att har tagit sig igenom kursen med ett resultat på minst 70%. Nu i December var antalet verifierade omkring 1000 personer, vilket är ganska lågt antal ändå med 150.000 deltagare.

   

  Under 2016 så bör detta antal öka och med introduktionen av den andra HTML5 kursen "HTML5 Part 2: Advanced Techniques for Designing HTML5 Apps" så ser det ut som att 2016 kommer att bli året då vi får se fler certifierade HTML5 utvecklare i världen.

   

  Det som blir intressant är att se om detta kan bli en certifiering som blir intressant för framtiden eller bara ännu en värdelös papperslapp som situationen är nu för frontendutvecklare. Förhoppningsvis kan tyngden av W3C i framtiden leda till en certifieringsstandard, men tills dess kan vi iallafall testa oss själva mot de nya HTML5 certifieringarna eller leka runt på w3devcampus i jakt på nya roliga sätt att utbilda oss.

   

  Vad tror du? Kan W3Cx bli en ny certifieringsstandard i framtiden eller blir det bara ännu en onödig certifiering som ingen bryr sig om?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...