Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Adobe Edge Code ger kreativiteten en boost

  Jimi Wikman

  adobe-edge-code

   

  Adobe  Edge Code, baserad på open source projektet Brackets, är en fantastisk editor som verkligen får min kreativitet att gå i taket. Med en enkelhet som är uppfriskande över klumpiga system som Eclipse och funktioner som gör att jag kan se min kod i realtid på flera enheter samtidigt så kan jag ärligen säga att jag älskar den lilla editorn som ännu knappt tagit sina första steg.

   

  Det var ett tag sedan jag först såg den första glimten av Adobe Edge Code och Brackets och redan då så var jag imponerad. En editor som är så snabb, enkel och anpassningsbar var helt enkelt förbluffande. Jag har suttit i många editorer under åren och de senaste åren så är det Eclipse och Dreamweaver som varit mina huvudsakliga editorer. Eclipse för att det är vad vi använder i jobbet och Dreamweaver för att det kommer med Adobe Creative Suite. Båda editorerna är väldigt kapabla, men precis som andra editorer som Netbeans och Visual Studio så är de alldeles fulla av funktioner som jag antingen inte behöver eller har tid att lära mig. Adobe Edge Code däremot har precis det jag behöver och sedan finns det en uppsjö av extra extensions om jag vill utöka funktionaliteten.

   

  Funktionen att kunna expandera vilket element som helst och se CSS klasser inline som jag kan modifiera direkt i koden istället för att hoppa mellan filer är helt otroligt hjälpsamt. Autocomplete funktioner och codehints är förvisso ganska vanligt, men ändå ganska trevligt. Lägger vi till funktionen att kunna se ändringar live så att jag kan se layouten samtidigt som jag jobbar med koden så har vi en riktig vinnare, men det finns mer! Genom att inkludera Adobe Edge Inspect så kan jag se koden live inte bara på den skärm jag jobbar på, jag kan även utöka med ytterligare enheter så att jag kan se hur koden ser ut på ipad, galaxytab, iphone och valfritt antal android telefoner - samtidigt! Det blir inte bättre än så, speciellt om du sitter och jobbar med responsiv design eller måste se hur din design ser ut på olika enheter.

   

  Nu är Adobe Edge Code fortfarande väldigt ung som system och har mycket utveckling som är pågående. En av de saker jag ser mycket fram emot är integrationen av Adobe Edge Reflow som ger ett visuellt interface för att jobba med media queries och olika upplösningar. En annan sak är något som kallas för Adobe Lens. Det låter användaren helt enkelt ta in en .psd fil i Adobe Edge Code och har sedan alla mått, fonter mm tillgängliga som code hints. Det är något liknande som CSS Hat, fast integrerat i Adode Edge Code. Överlag kan man säga att Adobe Edge Code är ett fantastiskt verktyg för frontendutvecklare, och det är ett verktyg som kommer att utvecklas mycket de närmaste åren.

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  • Owner

  Jag kör just nu ett par projekt med Adobe Edge Code och Github, bara för att testa hur det fungerar tillsammans. Jag kan säga som så att det är helt sjukt skönt att jobba på med den uppställningen, även på en icke optimerad arbetsplats som jag har hemma.

  Link to comment
  Share on other sites

  • Owner

  Jag kör just nu ett par projekt med Adobe Edge Code och Github, bara för att testa hur det fungerar tillsammans. Jag kan säga som så att det är helt sjukt skönt att jobba på med den uppställningen, även på en icke optimerad arbetsplats som jag har hemma.

  Link to comment
  Share on other sites  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...