Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Thomas Lindahl , CEO för Claremont Business Solution AB

  Jimi Wikman

  Jag träffade Thomas över en trevlig middag på Koh Phagnan på Östermalm som senare övergick till en pratstund över en kopp kaffe på Claremonts kontor. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den inbjudande och öppna konversation som Thomas bjöd på.

   

   

  Thomas, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?

  Claremont Business Solution (CBS) är Claremonts äldsta bolag. I tidernas begynnelse beslutade den grupp som senare skulle starta Claremont för att fokusera på ekonomistyrning inom SAP. Thomas Lindahl tillsattes som VD för det bolag som då hette Clarity.

   

  Med tiden så ökade behovet av ytterligare kompetenser och ett nytt bolag startades med Peter Lundström som VD. Ett holdingbolag skapades för att hålla ihop de två bolagen, som snart blev tre och sedan flera. Holdingbolaget döptes till Claremont och efter ett tag samlades alla bolag under det gemensamma namnet och Clarity blev då CBS - Claremont Business Solutions.

   

  CBS är ett av tre bolag som är samlade under ett affärsområde som heter Claremont Enterprise Solutions (ES). Förutom CBS så hittar vi även CED och CSC under det affärsområdet som är fokuserat på SAP och ERP. Både CBS som bolag och affärsområdet ES leds av Thomas Lindahl.

   

  CBS fokuserar på att hjälpa sina kunder att skapa affärsnytta med hjälp av SAP. Det innefattar strategiarbete och processmodellering, stöd vid upphandling av system, projektledning och liknande. CBS är specialister på processer och applikationen SAP och har nyligen även startat verksamhet inom det molnbaserade ERP-systemet Oracle+NetSuite, samt Microsoft Dynamics 365.

   

  Tillsammans med framförallt CED och CSC så kan Claremont erbjuda ett heltäckande erbjudande från förstudie till implementation, test och förvaltning. Claremont har även en specialistgrupp inom SAP Hybris E-commerce som heter CEC.

  Jimi's reflektioner

  Min syn på CBS, trots att min praktiska kunskap om SAP utanför SAP Hybris ännu är ganska begränsad, är att även om kompetensen och erfarenheten är mycket imponerande så är det passionen som sticker ut.

  Thomas Lindahl har en passionerad eld i sitt hjärta som märks tydligt när man pratar med honom. Den passionen brinner nästan lika stark som hans drivkraft att bygga användbara system som ger värde till kunderna och de som ska använda systemen.

  Efter ett samtal med våra SAP konsulter och deras bolagschefer så är det svårt att inte bli inspirerad och hänförd av deras passion för SAP. Det tar inte lång tid innan du kommer på dig själv att du börjar läsa på mer om
  S/4 Hana
  och de utmaningar som kommer med det.

  Bara tanken på vilka spjutspetsar till kompetens CBS besitter och den styrka Claremont sitter på med de passionerade bolagen som kompletterar CBS ger mig rysningar. Snacka om dream team!

   

  På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?

  Min disposition är CS. Det betyder att jag är noggrann och organiserad samt att jag vill hjälpa andra. Jag har behov av inre reflektion och jag föredrar att saker och ting är konkret.

   

   

  Vart är du född och uppväxt?

  Jag är född och uppväxt i Stockholm.  Jag är civilekonom och tog examen från Handelshögskolan i Stockholm och jag har alltid varit intresserad av teknik, IT och olika verksamheter.

   

  Mitt intresse för datorer har alltid funnits där och i mina yngre dagar så byggde jag datorspel tillsammans med två goda vänner.

   

  Det är de två passionerna som sedan förenades i mitt fokus på just ERP system för SAP.

   

   

  Vad gör du när du inte jobbar?

  Jag har en passion utanför jobbet och det är skidåkning off-pist. Varje år åker jag iväg för att njuta av detta tillsammans med goda vänner och i tiden mellan dessa resor så försöker jag hålla kroppen i trim.

   

  Träningen är också ett sätt för mig att hitta tiden för inre reflektion och rensa tankarna, så det är en viktig del av min tid utanför jobbet.

   

   

  Berätta något som ingen kanske vet om dig?

  Jag har varit nära att dö i Cancer. Jag var så nära att doktorn flaggade för att jag kanske inte skulle överleva natten. Det gjorde jag dock och lyckades besegra Cancern och komma tillbaka starkare.

   

   

  Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?

  Jag skulle förmodligen göra samma som nu, bygga företag. Det är något som jag brinner för och som ger mig energi att se företag växa och utvecklas.

   

   

  Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?

  Jag tror att Fantomen skulle passa mig. Precis som Fantomen så är jag passionerad när det gäller rättvisa. Det är viktigt att skydda de som behöver hjälp och att markera att onda beteenden inte är acceptabelt. Jag syftar så klart på Fantomens dödskallering som han använder när det är motiverat.

   

   

  Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?

  Jag skulle vilja ställa följande fråga till Anders Swensson (styrelseledamot från start på Claremont och erfaren CFO (vars fru alltså gick på Clairmont High i San Diego, varifrån namnet Claremont är taget) som säkerställde under alla våra första år att ekonomin och strukturen var i sin ordning på Claremont):

  • Hur ser du på Claremonts resa så här långt, nu när du inte varit en del av det operativa arbetet på ett antal år och därför kan se på det utifrån?

   

   

  Med det tackar jag Thomas för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området SAP är ett område som jag är mycket intresserad av så jag diskuterar det gärna och ofta.

   

  Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Thomas så kan du kontakta honom via Linkedin eller Claremont’s kontaktsidor.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...