Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Mikael Jonsson, CEO för Claremont Enterprise Commerce AB – #jimisprofiler

  Jimi Wikman

  Mikael Jonsson är CEO för Claremont Enterprise Commerce (CEC). Jag träffade Mikael över en trevlig lunch på Koh Phagnan på Östermalm som senare övergick lång promenad ut på gärdet. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den varma och intressanta konversation som Mikael bjöd på.

  Mikael, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?

  Claremont Enterprise Commerce hjälper våra kunder att driva sina affärer i digitala kanaler. Självklart handlar det ofta om e-handel och vi arbetar både med B2C och B2B. Rent tekniskt fokuserar vi på e-handelsplattformarna SAP Hybris och Magento.

   

  Vi hjälper dessutom våra kunder att göra de förändringar som ofta krävs när man vill flytta hela eller delar av sin affär till nätet. Det kan krävas såväl organisatoriska som processmässiga förändringar. Dessutom är vi väldigt duktiga på metod och ledning runt den här typen av projekt.

   

   

   

   

  På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?

  Jag har dispositionen IS/ID.

   

   

   Vart är du född och uppväxt?

   Jag är född i Stockholm och uppväxt i Östersund.

   

  Jag gick i skola i Östersund, men flyttade till stockholm efter gymnasiet. Jag gick Systemvetarprogrammet men var skoltrött. Gjorde militärtjänst i Östersund som terrängbilsförare (lastbil) där jag körde runt med en stor haubits (kanon).

   

  Efter militärtjänsten återvände jag till Stockholm och gjorde klart studierna.

   

   

  Vad gör du när du inte jobbar?

   Jag älskar löpning och skidåkning. Är tränare i innebandy, men har börjat trappa ner lite. Har en fjällstuga utanför Östersund, i Bydalen dit jag och sambon gärna tar en tripp till för att njuta av lugnet.

   

   

  Berätta något som ingen kanske vet om dig?

  Jag gick igenom en jobbig skilsmässa 2012. Det kom oväntat för mig och det var en svår tid för alla inblandade. Under den perioden så lärde jag mycket om mig själv och även om det var en jobbig tid så vill jag tro att det gjort mig till en bättre människa just för att jag tvingades rannsaka mig själv, förstå vad som är viktigt i livet och efter hand märka att “jag kommer att klara detta”.

   

   

  Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?

  Jag skulle förmodligen jobba med ungdomar. Det finns något givande i att kunna göra skillnad i en tid då många unga behöver lite stöd, råd och kanske bara ha någon som lyssnar på dem.

   

   

  Vilken är den största utmaningen för dig som chef på Claremont?

  Utmaningarna i ett så snabbväxande och ambitiöst bolag är alltid många men för mig innebar 2017 att ett nytt bolag och en delvis ny affär skulle etableras. Då blir det extra viktigt att förankra en tydlig vision så att alla kan bidra för att vi ska närma oss den.

   

  Sedan ska sägas att det är lättare att vara chef i vår organisation än det jag upplevt tidigare eftersom det på alla nivåer finns en otrolig laganda där man hjälper varandra i alla lägen.

   

   

  Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?

  Jag tror spindelmannen passar mig. Han är snäll och trevlig, till och med mot skurkarna han bekämpar för att hjälpa andra.

   

   

  Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?

  Jag skulle vilja ställa följande fråga till mina döttrar (11 och 15) om 20 år: Vilket betyg får jag?

   

   

   

  Med det tackar jag Mikael för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området Ehandel är ett område som jag är mycket passionerad för så jag diskuterar det gärna och ofta.

   

  Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Mikael så kan du kontakta honom via Linkedin eller Claremont’s kontaktsidor.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...