Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Margit Mattsson, CEO för Claremont Quality Services AB - #jimisprofiler

  Jimi Wikman

  Margit Mattson är CEO för Claremont Quality services (CQS). Jag träffade Margit över en trevlig middag på Gute som senare övergick lång promenad runt Stockholm. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den intressanta och glada konversation som Margit bjöd på.

   

  Detta är en del av en intervjuserie som heter #jimisprofiler och Margit har självfallet granskat och godkänt att den information som följer.

  Margit, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?

  Claremont Quality Services levererar Test as a Service (TaaS). Det är ett spännande område där det händer en hel del. Förutom Claremonts open source ramverk för automatiserade tester (TAF), kan CQS erbjuda i stort sett allt inom test som tjänst. Oavsett om du behöver hjälp att utvärdera ditt kvalitetsarbete, planering av arbetet med kvalitet, testledning, automatiserade tester, prestandatester eller någon som kan kliva in och leverera, så har CQS det du behöver.

   

  CQS överlappar en hel del med CQM och tillsammans bildar de affärsområdet Quality Solutions som kan hantera alla behov gällande test och kvalitet.

   

   

  På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?

  Jag har SD, som både yttre och inre disposition. Det gör att jag ibland kan vara lite Jekyll och Mr. Hyde då jag är både tillbakadragen och timid, men samtidigt så visar jag vägen med hela handen när det gäller att leverera

   

   

  Vart är du född och uppväxt?

  Min familj arbetskraftsinvandrade från Finland och jag är född i Tullinge. Senare flyttade vi till Södertälje där jag är uppvuxen.

   

  Jag gick i skola i Södertälje och utbildade mig till Grundskolelärare i matte och NO. Efter 13 år så kände jag att det var dags för något nytt och jag skolade då om mig till projektledare.

   

  Så småningom var det test som blev mitt fokusområde och det känns otroligt givande att vara på Claremont efter en lång och krokig väg.

   

   

  Vad gör du när du inte jobbar?

  Jag tillbringar mycket tid i ridskolan där jag tränar och ibland tävlar i dressyr. Skidåkning, både utför och längd är också en passion. Jag älskar också golf, men om jag ska välja mellan golf och dressyr så vinner hästen alltid.

   

   

  Berätta något som ingen kanske vet om dig?

  Jag har tävlat i bowling och varit med i SM. Jag cyklar också en hel del, framförallt på landsväg och jag har tre cyklar för olika ändamål (Mountainbike, Landsväg och hybrid).

   

   

  Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?

  Det skulle vara hästar för hela slanten.

   

   

  Vilken är den största utmaningen för dig som chef på Claremont?

  Den största utmaningen är att vara närvarande ledare, eftersom vi är utspridda som team. Test är hett eftertraktat så vi jobbar mycket mot kund, så det ibland lite svårt att hålla samma översikt över vem som behöver stöttning i teamet, ett skratt eller bara umgås en stund. Detta är lättare när vi sitter samlade då jag ser på kroppsspråk och höra på tonläget om det är någon som behöver mig.

   

   

  Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?

  Modesty Blaise. Hon är en av de första riktigt starka kvinnliga karaktärerna och även om hon är tuff och bekämpar farliga brottslingar så använder hon och hennes kompanjon ytterst sällan dödligt våld. Istället använder hon list och sin extraordinära kunskap inom kampsport

   

   

  Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?

  Vår nya styrelseordförande Olof Sand: Om 3 år, vilken skillnad ser du att Claremont har åstadkommit för våra kunder?

   

   

   

  Med det tackar jag Margit för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området Test är ett område som jag är mycket passionerad för så jag diskuterar det gärna och ofta.

   

  Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Margit så kan du kontakta henne via Linkedin eller Claremont's kontaktsidor.

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...