Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Extremely Popular

  Konferens i Berlin

  Jimi Wikman

  I helgen bar det av till Berlin tillsammans med Claremont för en konferens i samarbetets tecken. Totalt var det fyra Claremont Bolag som tillsammans bildar affärsområdet Marketing & Commerce som samlades för en helg fylld av upplevelser och workshops.

  Efter en kort försening vid Arlanda ankom vi till Schönenfeldt och där tog vi en kort busstur till Hotellet NH Alexanderplatz. Snabb och smidig incheckning och sedan bar det av till hotellrummet för lite sömn efter en lång dag.

  Lördag

  Lördagen bjöd på en härlig frukost där jag ger klart godkänt betyg eftersom man lagt bröd under baconet. Sedan fanns det en massa annat gott, men det är bacon som är viktigt och här hade man lyckats perfekt. Ingenting går upp mot en frukost bestående av bacon och melon.

  Efter frukost bar det av till konferensrummen där vi i CXD (Claremont Experience Design) gjorde en kul övning att lägga ut en timeline över alla viktiga händelser i vårt bolags historia. Det var många roliga och känslosamma historier som kom fram och ibland var det svårt att hålla tillbaka tårarna och skratten. Fantastiskt fin övning som verkligen knöt ihop oss som grupp, oavsett om du var ny eller först in i bolaget.

  61016708_10158646857047516_7270627557584

  Vid lunch gick vi över till parken bredvid hotellet och hittade en liten restaurang. Maten var inte direkt superimponerande, men personalen var i toppklass. En Schnitzel av tvivelaktig karaktär senare bar det av tillbaka till hotellet för del två där jag var gruppledare för ett gäng med uppdraget att hålla en workshop om samarbete under begreppet nyckelfärdigt.

  61664264_10158646857072516_4088879466464

  Som alltid när man jobbar med legender som Johan Bergman, Markus Norstedt, Jonas Klingsdal och Aki Ravelin så blir det magi. Tillsammans, med Johan vid datorn, skapade vi en episk presentation. När alla grupperna för CXD samlades igen så diskuterades uppgiften flitigt på traditionellt CXD manér och vår presentation utvaldes till att presenteras på stora scenen på söndagen.

  61596769_10158646857162516_5484716495902

  Efter workshop och diskussionerna så blev det en liten paus innan det var dags för middag. Efter en liten tupplur från min sida bar det av till restaurangen som var lite annorlunda kan man säga...

  Efter maten gick jag tillbaka till hotellet och somnade gott vid elva snåret eller så.

  Söndag

  Söndagen började med en härlig frukost och sedan lite teknik-check innan presentationerna på stora scenen. Självklart gick CXD först och jag och Johan visade vart skåpet skulle stå direkt med en fantastisk presentation ledd av Johan.

  Efter oss visade de övriga bolagen sina resultat och det var en fröjd att se hur de olika bolagen skiljer sig när det gäller presentationer. Inga upprepningar och alla hade sina egna varianter som gick alltifrån tysk precision till förnuftiga tankar till humor på högsta nivå. Allt fanns representerat på ett underbart kreativt sätt.

  Efter presentationerna och lite instruktioner för dagen så var det dags att utforska Berlin. Jag teamade upp med Ornamo och Miloš som båda var pigga på att promenera runt Berlin. Miloš har varit där tidigare så han fick bli vår guide på en resa som skulle visa sig bli lite längre än vad vi tänkt...

  Första anhalten blev Berlin muren så klart. Jag hade lovat min son att vi skulle ta oss dit så det var en rejäl promenad där vi gick en liten omväg först på grund av lite navigationsproblem (vi hade så trevligt så vi glömde kolla kartan). Vi gick till East Side Gallery och sedan passade vi på att intaga en härlig Dönner Kebap innan vi gick vidare.

  Nästa anhalt blev Checkpoint Charlie som låg nästan en timmes promenad från East Side Gallery. På vägen syntes tydligt den stora skillnaden i arkitektur som är så karaktäristisk för Berlin. Trasiga, nedgångna fasader med klotter mixades friskt med gothiska kyrkliknande byggnader och industrilokaler i tegel. Moderna byggnader insprängda och snabbmatsrestauranger trängdes med rustika caféer innan vi till slut kom fram till den berömda checkpoint charlie.

  61113633_10158646859277516_3538532420263

  Även om det var molnigt så var det ganska varmt och vi drack en hel del vatten, så efter 2 timmars promenerande var det dags att uppsöka ett café för toalettbesök och påfyllning av vätska. Vi hamnade på ett café som kombinerade hälsosam caféverksamhet och cykelshop. Märkligt nog kombinerade man friskt på toaletten också där den gemensamma toaletten hade ett bås och en pissoar. Lite spännande, speciellt som dörren till toaletten inte gick att stänga. Båset gick dock att stänga, så det var iallafall positivt.

  Efter vätskepausen bar det av till det judiska monumentet som är ett monument över de mördade judarna under andra världskriget. Det är ett imponerande monument som om du ger dig in i det verkligen ger känslan av isolering och mörker. Det går aldrig att förstå smärtan och förtvivlan som judarna under andra världskriget fick utstå, men monumentet gör ett bra jobb att påminna oss om att det aldrig får hända igen med sin klaustrofobiska och mörka tyngd.

  Därifrån bar det vidare till Brandenburger Tor där en trevlig man endast iförd en elefant tanga förgyllde allas bilder av Brandenburger Gate med sin närvaro. Vi kikade förbi riksdagshuset och sevärdheterna däromkring innan vi började resan tillbaka mot hotellet igen med en kall glass i handen och ett leende på läpparna.

  På vägen tillbaka stannade vi till en kort stund vid Am Lustgarten framför det gamla museet för att vila fötterna. Vi funderade på att gå in, men benen orkade inte riktigt och det kostade en massa pengar så vi struntade i det. Vid det här laget ville vi bara ta oss till TV Tornet som var vårt sista resmål för dagen och sedan ta oss hem till hotellet.

  När vi äntligen kom fram till TV Tornet igen (vi passerade det på väg till Berlin muren) så var vi rejält slitna. Det kostade 150 kronor per person att åka upp och det fanns nästan inga platser kvar så vi beslutade oss för att skippa den delen av vår promenad och tog istället en liten paus under tornet innan det var dags att bege sig till hotellet. Lite drygt två mil hade vi promenerat vi det här laget så vi kände oss ganska nöjda med dagen.

  61012040_10158646853217516_2172312377196
  Världens bästa Ornamo och Miloš.

  Tillbaka på hotellet blev det en kort vila innan det bar av till flygplatsen med buss igen. Incheckningen gick snabbt och det blev en trevlig pratstund med resten av Claremont, som alla var ganska trötta, innan det var dags för avfärd.

  61253733_10158646853212516_1085698201203

  Flyget hem gick som smort och vi lämnade Berlin för denna gång med många bra minnen och en början på en samarbetsresa som för oss på Claremont kommer att bli något magiskt. Inte bara för oss, utan även för våra kunder.

  Tack för den här gången Berlin, det var ett nöje.

  61656651_10158646851917516_8442180699041

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...