Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Henrik Brinkhagen , CEO för Claremont Business Transformation AB - #jimisprofiler

  Jimi Wikman

  Henrik Brinkhagen är CEO för Claremont Business Transformation (CBT). Jag träffade Henrik över en trevlig middag på Koh Phagnan på Östermalm som senare övergick lång promenad ut på gärdet. Under våra 90+ minuter pratade vi om många saker och det som presenteras här är endast en liten smakbit på den varma och öppna konversation som Henrik bjöd på.

  Henrik, berätta lite om ditt företag och vad ni gör?

  Claremont Business Transformation, CBT, är ett bolag som vill hjälpa kunden att definiera och realisera sin digitala förflyttning. Därmed kan man säga att CBT består av två affärer. Ena delen (Definiera) bidrar med förstudier och analyser för att hjälpa kunden hitta en riktning framåt. Den andra (Realisera) agerar ledstång och vägvisare med rollen att styra och guida initiativ mot det mål som har identifierats.

   

  På många sätt så är CBT det bolag inom Claremont som kan följa kunden genom sin utveckling/förflyttning, från uppstart, via genomförande till förvaltning.

   

   

  På Claremont utbildas varje medarbetare och vi får lära oss om DISC som ett steg att förstå varandra och omvärlden lite bättre. Utifrån DISC, vilken är din disposition?

  Min disposition är ganska jämn, med en tonvikt mot DC. Min tolkning är att jämnheten hjälper mig att vara flexibel i situationer som dyker upp.

   

   

   Vart är du född och uppväxt?

   Jag är född och uppväxt i Borås.

   

  Jag gjorde militärtjänst direkt efter gymnasiet. Militärtjänsten gjorde jag som s.k. Signalspanare på Försvarets Radioanstalt, FRA. Det är ett krävande uppdrag där öra och hjärna spelar nyckelroll att identifiera potentiella hot.

   

  Efter militärtjänsten så bar det av till Linköping och en utbildning med inriktning mot Industriell Ekonomi (civ.ing.). Mixen av naturvetenskapliga ämnen, som dittills varit favoriten bland ämnesområdena, och ekonomi där jag kände att jag ville utmana mig själv och utvecklas, kändes attraktiv.

   

  Jag studerade även i Australien, men kände att jag inte utmanades tillräckligt, varför jag avrundade lite i förtid för att istället återvände hem till Sverige för att avsluta utbildningen på hemmaplan.

   

   

  Vad gör du när du inte jobbar?

   Vi har ett fritidshus där familjen spenderar större delen av vår lediga tid tillsammans.

   

  I vinter blir det förhoppningsvis en hel del skidåkning också.

   

   

  Berätta något som ingen kanske vet om dig?

  Jag förlorade min mamma tidigt till Cancer, vilket skedde under min studietid. Detta var en jobbig tid och det kan vara det som gör att familjen känns så viktig för mig idag.

   

   

  Om du fick möjligheten att göra precis vad som helst, vad skulle det vara?

  Jag tror att det skulle vara något i stil med att aktiv bidra till att förhindra de negativa effekterna på pågående klimatförändringar. Att få bidra till att göra förutsättningar för människor bättre – här och nu samt på sikt – är något som ligger mig varmt om hjärtat.

   

   

  Om du får välja själv, vilken superhjälte skulle bäst representera dig?

  Jag är dålig på superhjältar, men Daredevil känns som en superhjälte som skulle passa mig. Han försvarar de som inte kan försvara sig, både i sin roll som superhjälte, men också i sin normala roll då han som advokat använder sin kraft till att hjälpa andra.

   

   

  Välj en person som du känner som du skulle vilja ställa en fråga till. Vem skulle det vara och vilken skulle frågan vara?

  Jag skulle vilja ställa följande fråga till Anton Uppström, en av våra nya kollegor i Claremont Accellerate, som nyligen tagit sin examen och därefter påbörjat sin konsultkarriär på Claremont. Jag haft förmånen att arbeta tillsammans med både under hans examensarbete och i ett spännande projekt under våren och sommaren.

   

  Vad är viktigt för att du långsiktigt ska trivas och utvecklas hos (för) en arbetsgivare som Claremont och hur tycker du att företaget hittills har lyckats möta detta behov?

   

  Anledningen till att jag ställer denna fråga till Anton, är att jag ser att Claremonts fortsatta framgång till stor del kommer att avgöras av hur väl vi lyckas utveckla våra medarbetare och lyckas attrahera ny kompetens, inte minst från den ”generation” och med de egenskaper och potential som Anton besitter. Förresten, hälsa Anton att han gör ett förbaskat bra jobb!

   

   

   

  Med det tackar jag Henrik för en trevlig pratstund och hoppas på fler samtal i framtiden. Området Digital Transformering är ett område som jag är mycket passionerad för så jag diskuterar det gärna och ofta.

   

  Vill du veta mer om någon eller vill du själv anmäla dig till den här serien, så skriv en kommentar så ska jag se vad jag kan göra. Vill du komma i kontakt med Henrik så kan du kontakta honom via Linkedin eller Claremont’s kontaktsidor.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...