Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  OmniCommerce plattformen hybris säkrar 30 miljoner i investeringar

  Jimi Wikman

  Ehandelsplattformen hybris meddelade igår att man säkrat 30 miljoner dollar i investering från nya aktieägarna Meritech Capital Partners, Greylock Israel, samt hybris största existerande investerare sedan 2011, Huntsman Gay Global Capital (HGGC). George Bischof, VD för Meritech, som ledde investeringsrundan, tar plats i hybris styrelse.

   

  I ett pressmeddelande igår så gick OmniCommerce plattformen hybris ut med följande uttalande:

  hybris kommer att använda kapitalet till att accelerera på nya tillväxtmarknader, ytterligare förstärka företagets närvaro i Nordamerika och Europa, satsa på nya branscher och genomföra strategiska tilläggsförvärv. hybris har under de senaste tre åren haft en organisk intäktstillväxt på sammanlagt cirka 70 procent om året och samtidigt behållit ett positivt kassaflöde. Antalet anställda på hybris är för tillfället över 600 personer.

   

  hybris är den enda handelsplattform för företag som omfattar handel i alla kanaler inklusive online och mobiler, för både B2C och B2B, med kraftfulla sökverktyg och produktmarknadsföring, master data management för handel, orderhantering och hantering och styrning av webbinnehåll. Och plattformen är utvecklad på en modern, standardbaserad singel-stack med tjänsteorienterad teknologi vilket ger den kortaste innovationstiden. hybris har en unik och flexibel leveransmetod. Kunder kan installera hybris programvara med en traditionell löpande licens, ha den lagrad hos sig eller ha den som värdtjänst hos hybris och hybris erbjuder också en on-demand-tjänst (SaaS). Kunder kan byta mellan on-demand och att ha tjänsten lokalt utan att byta plattform.

   

  ”hybris är en spännande investering”, säger Bischof. ”Deras OmniCommerce-strategi är en möjlighet för mellanstora och stora företag runt om i världen att göra hybris lika signifikant för kundprocesser som ERP-system har blivit för affärssystem.

  ”Investeringen representerar ytterligare ett viktigt steg mot vårt mål att utveckla hybris till en av de bästa och största affärssystemsföretagen i världen,” säger hybris CEO Ariel Luedi.

   

  ”Med dessa ytterligare resurser kan vi fortsätta innovera och bygga den bästa handelslösningen på marknaden, utöka våra marknadsandelar geografiskt och vårt ekosystem av partners.”

   

  ”Det är en enorm fördel att ha stöd och ledning av en så erfaren grupp investorer,” säger Carsten Thoma, President och COO på hybris. ”Vi är stolta över att HGGC fortsätter investera i vår verksamhet och att vi kunde få med Meritech och Graylock Israel, som båda har ett utomordentligt gott rykte och en imponerande meritlista i teknologi- och programvaruvärlden.

   

  Meritech Capital, med över 2,6 miljarder USD under förvaltning, är en ledande leverantör av riskkapital i senare skedet till bransch-definierande företag som Facebook, Riverbed och Salesforce.com. Greylock Israel står bakom teknologiledare som Wonga i Europa och dess affiliatefond Greylock Partners har investerat i ledande företag som DoubleClick, LinkedIn, Success Factors och Workday i USA.

   

  ”Vi är väldigt glada över att få med Meritech och Greylock Israelsom partners i att hjälpa hybris uppnå sin långsiktiga vision och nästa tillväxtstadium,” säger Rich Lawson, medgrundare och delägare i HGGC och hybris styrelseordförande.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...