Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Mobiler har blivit en viktig del av Ehandel enligt Dibs

  Jimi Wikman

  DIBS E-handelsindex 2012 visar att mobiler blir en allt viktigare del av e-handeln. 15 procent av samtliga konsumenter och 23 procent av dem mellan 15 och 34 års ålder e-handlar med smarta mobiler eller surfplattor. Konsumenter som prövat att handla med mobilen har gjort det till ett naturligt inslag i sina vanor. 

   

  Det är inga konstiga siffror som Dibs presentera i sitt Ehandelsindex, men det är ganska spännande att se det svart på vitt. Det är tydligt att mobil ehandel är allt mer accepterat hos konsumenterna och det faktum att fler väljer appar än mobilwebb är inte speciellt förvånande om vi ser till användbarhet, tillgänglighet och utformning av de olika tjänsterna, men det tror jag kommer att ändras i framtiden med utvecklingen av mobil webb.

   

  Hela 57% av de svenska konsumenterna som handlat med mobil har betalat med kort, 9% med internetbank, 19% med faktura, 5% med kontant vid leverans, 10% med mikrobetalningar, 1% på avbetalning och 10% med andra betalsätt. Det här är riktigt intressant eftersom många betallösningar idag är ganska illa anpassade för betalningar med smartphone, även om de hela tiden blir bättre.

  – E-handel genom mobiler blir mer integrerat i butikernas digitala försäljning och samtidigt ett alltmer naturligt inslag i många konsumenters köpvanor. Volymerna inom handel genom mobiler är visserligen ännu relativt begränsade, men ökar snabbt när beteendet sprider sig till nya kundsegment. Butiker kan dra fördel av dessa möjligheter, men det ställer stora krav för att lyckas, säger Eric Wallin, VD på DIBS.

   

   

  Du hittar hela Dibs Ehandelsindex här så du kan läsa alla godbitarna. Själv ska jag grotta ner mig i den i helgen och se om det är något där som jag ska passa på att fråga Dibs när jag träffar dem angående deras betallösning i framtiden. Det kommer en rapport på det också här på bloggen.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...