Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Lenson köps upp av av brittiska Prescription Eyewear Ltd

  Jimi Wikman

  Framgångssagan Lenson som började i en källare för sju år sedan har nu växt till sig rejält och har blivit uppköpta av Brittiska Prescription Eyewear Ltd, moderbolaget till myOptique.com, SunglassesShop.com och GlassesDirect.com.

   

  Lenson med Kim och Johan i spetsen har byggt upp ett stabilt företag utan skulder från grunden och har idag 30 anställda och en omsättning på 130 miljoner med branschens högsta lönsamhet så det är inte konstigt att Prescription Eyewear Ltd ser det som en bra investering att köpa samtliga aktier av Lenson AB.

   

   

  Kim Persson, LensOns VD kommenterar "Jag kan inte tänka mig en bättre partner än Prescription Eyewear. Deras expertis och ledande position inom glasögon och solglasögon på nätet gör att vi kan ta tillvara på möjligheten vi ser, där fler och fler väljer att handla dessa produkter via nätet. Vi kommer också kunna utöka vår verksamhet i Storbritannien och på den europeiska marknaden där potentialen är betydande.”

   

  Kevin Cornils, VD på Prescription Eyewear Ltd fyller i "Vi är oerhört glada över att addera LensOns team och verksamhet till våra varumärken. Med förvärvet befäster Prescription Eyewear sin ledande position inom den snabbväxande europeiska onlinemarknaden för glasögon, solglasögon och kontaktlinser och vi positionerar oss väl för att dra fördel av den betydande förskjutning vi ser där konsumenter alltmer väljer internet före den fysiska handeln."

   

   

  Den europeiska glasögonmarknaden uppskattas till mer än 25 miljarder EUR där för närvarande endast 3-4 % av försäljningen sker på nätet. Eftersom optikmarknaden följer andra e-handelssegment, exempelvis mode och kläder, som är på väg mot en onlinepenetration uppemot 10 %, har man identifierat en försäljningspotential på 3-4 miljarder EUR under de kommande 3-5 åren.

   

  Grundarna Kim Persson och Johan Bergenheim kommer fortsätta leda LensOns verksamhet och driva tillväxt för hela koncernen i Norden.

   

  Jag kan bara säga stort grattis Lenson och lycka till i framtiden!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...