Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  ConversionJam 2 - konvertering i världsklass, men vart var e-handlarna?

  Jimi Wikman

  Så var det dags för ConversionJam igen efter föra årets succé och John från Conversionista hade tagit i ordentligt i år. ConversionJam var i år ett heldags evenemang och dagen var fylld med godsaker, men trots att det är det enda konverteringsevenemanget i Sverige så lyste e-handlarna med sin frånvaro.

   

  ConversionJam som arrangeras av Conversionista är utan tvekan ett av Sveriges mest intressanta evenemang om man jobbar inom design med fokus på e-handel, men trots det så såg jag väldigt få ehandlare på plats? Visst, det var många andra evenemang samtidigt, men ingen av dem borde ha varit så viktig som ConversionJam kan man tycka?

   

  Hur var då ConversionJam i år? Ja, det var lite större och bitvis lite ojämn i kvalitet, men helt klart värt att besöka. Craig Sullivan och John Ekman själv tyckte jag gav största behållningen under dagen, men då missade jag den alltid fantastiske Andre Morys som jag är rätt säker stod för dagens höjdpunkt. Det brukar han göra.

   

  Det märktes också tydlig skillnad i kvalitet mellan de utländska, lite mer professionella talarna och de svenska talarna som höll låda under eftermiddagen och det kändes lite krystat och speedat på vissa föreläsningar. Inte för att talarna själva var dåliga eller för att presentationerna var usla, utan mer för att vi i Sverige fortfarande bara skrapat på ytan när det gäller konvertering och det märktes.

   

  Själv satt jag och smålog lite under presentationen av Anneli Näs som talade sig varm över responsiv design när hon gick igenom designen för Halebop för jag delar inte den odelade optimismen för responsiv för ehandel. Så, jag tror att jag får ta och samla ihop lite folk som tror på responsiv design för ehandel som Anneli och Moon-Suck Song från Panagora så de får övertyga mig...

   

  Något som jag också saknade lite från förra året var att det var ganska lite praktiska tips, med undantag för John's underbara snabbgenomgång genom olika tips och tricks. Jag tyckte att det var lite synd att Tobii inte fick mer uppmärksamhet heller för det såg lite tomt ut borta hos dem när jag kikade förbi lite snabbt.

   

  Nästa ConversionJam hoppas jag kommer att vara på en ny plats för det var trångt i år, riktigt trångt, iallafall vid fika och maten då det tog en evighet att hitta ett hörn att få i sig lite godsaker. Nästa år hoppas jag också blir ännu större och med mer handfasta tips för nybörjare och ehandlare och mer avancerade tekniker och forskningsresultat för oss som är lite mer avancerade.

   

  Jag litar på John för han har lett vägen så här långt och varje gång överträffat sig själv. Det tror jag han kommer att göra även nästa år. Tills dess kan du kika på lite bilder från ConversionJam2 här.

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...