Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Amazon vill använda flygande drones för att leverera paket

  Jimi Wikman

  Under namnet Amazon Prime Air så vill Amazons grundare och CEO Jeff Bezos börja skicka ut paket med flygande drones direkt från sina lager. Tekniken finns redan och om FAA (Federal Aviation Administration) godkänner planerna kan vi börja se paket flyga runt i världen så tidigt som 2015.

   

  Amazons grundare och CEO Jeff Bezos har alltid varit i framkant när det gäller innovation och det var på tvprogrammet 60 minutes i söndags han la fram sin vision om flygande robot drönare som ska leverera paket direkt från lagret. Tanken är att den flygande roboten ska kunna leverera ditt paket direkt framför ditt hus inom 30 minuter efter att du klickat på köpknappen!

   

  Om vi bortser från coolhetsfaktorn som är enorm så ser jag lite frågetecken när det gäller att ha flygande robotar som flyger runt och det finns ganska stora risker inblandat. Vad händer tex om en drönare flyger för lågt och råkar krocka med en lastbil? Om det flyger för högt och krashar med en flygplan eller helikopter? Om någon kopierar drönaren eller hackar systemet, kan det tänkas att det kan leda till problem med tex narkotika smuggling? Frågorna är så många...

   

  Vad tror du, kommer det att bli framtidens leveransmetod, eller bara ett tokigt påhitt av Amazon?

   

   

   

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...