Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Sommaren är här - nu ger vi järnet med Photoshop, Wordpress och jQuery!

  Jimi Wikman

  Idag börjar officiellt sommaren för mig för idag är första vardagen efter vårens Högskolekurser avslutats och det betyder att vi lägger i nästa växel och sätter fart med sommarens kurser och projekt.

   

  Idag börjar jag med sommarens bestyr och det betyder att morgondagens Wordpress utbildning ska organiseras och veckans uppgifter för sommarkurserna i HTML5 och skriva för webben ska ska planeras in. Sommarens nästan vansinnigt roliga arbetsbörda ska sättas in i kalendern och det är äntligen, äntligen dags att bygga webbplatsen för Mortfiles!!

   

  Jag har fått en knasig tanke i huvudet också att under sommaren bombardera med bloggposter i ämnena Photoshop, Wordpress och jQuery och då pratar vi inte nyheter eller reflektioner utan rent informativa poster. I Photoshop tänkte jag börja med en serie inlägg om hur man sätter upp och kommer igång med Photoshop, något som jag alltid saknat när jag själv tragglade igenom inlärningen av Photoshop.

   

  När det gäller Wordpress så blir det liknande poster, dvs hur kommer man igång med Wordpress, tips och tricks och mängder av recensioner av olika plugins. Troligen en serie inlägg om hur man bygger ett Wordpress tema i samband med en liknande introduktion till HTML/CSS. Lite exempel på vad man kan göra med Wordpress, hur Custom Posts och dom nya posttyperna kan utnyttjas och självklart lite bevakning på bbpress som ett av dom få sociala plugins till Wordpress som faktiskt ser ut att fungera.

   

  När det gäller jQuery så ska jag lära mig mer om det i sommar är tanken och även ha en eller ett par tävlingar med fina priser. jag är just nu omåttligt förtjust i enkelheten med jQuery Mobile och eftersom Javascript generellt blir allt mer ett naturligt inslag i en webbdesigners arsenal så tänkte jag ta sommaren till att ta mig tid att bli en Ninja även på JS med fokus på jQuery. Sen ska jag brodera in mitt HCJN (HTML/CSS/JS/Ninja) emblem på kallingarna.

   

  I sommar kommer med största trolighet IPB 3.2 också, vilket blir en utmaning eftersom jag då måste bygga om webbplatsen igen med dom nya funktionerna. Då är jag glad att det går lätt att jobba med IPB och att innehållet på webbplatsen inte påverkas av ändringen.

   

  Först tar vi dock en dusch och sedan sätter vi fart.

  Jag älskar sommaren!

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...