Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Byta från Photoshop till Sketch 3 och allt är nytt

  Jimi Wikman

  Att byta från Photoshop till Sketch 3 är ingen liten omställning när man som jag suttit i Photoshop i lite drygt 15 år, men precis som allting annat just nu så är allting nytt och spännande och Sketch 3 är ett riktigt, riktigt bra program som växer för varje dag som går.

   

  Att jag är pigg på att prova nya saker är nog ingen nyhet för de flesta och just nu så är nästan allting jag gör professionellt helt nytt och spännande.  Allt från verktyg till arbetsmetodik och samarbetsformer är nytt och ytterst formbart, vilket är helt underbart! Ett av de nya sakerna jag jobbar med är just Sketch 3 som används flitigt av vårt systerbolag Fjord som jag samarbetar mycket med nu.

   

  Det som Sketch gör bra är att det är väldigt fokuserat på just webb och med sina enkla, men ändå kraftfulla funktioner. Till skillnad från Photoshop som är en gigantisk verktygslåda så är Sketch mer renodlad och jag måste erkänna att det känns som man tagit det bästa från Photoshop, Illustrator och till och med InDesign.

   

  Ytterligare ett plus är att Sketch 3 passar fantastiskt bra tillsammans med InVision så det blir ett sömlöst flöde mellan design och prototyping. Faktum är att jag börjar se att just Sketch 3 och InVision börjar bli något av en industri standard och jag har så klart också börjat kika på hur jag kan använda detta flöde i framtiden, både privat och professionellt.

   

  Sketch 3 kostar klart överkomliga $99, finns bara till Mac (precis som att du skulle jobba med något annat som hipster designer?!) och saknar exportfunktion till annat än PDF och sina egna format. Förutom det ser jag bara positiva saker för Sketch 3, så jag ska kika på lite tutorials och börja lära mig alla snabbkommandon och funktioner nu när jag har lite ledigt.

   

  Har du provat Sketch 3 och i så fall, hur gillar du det i jämförelse med andra grafiska verktyg du använt?

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...