Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...
 • Very Popular

  Adobe släpper CS5.5 och introducerar subscription edition

  Jimi Wikman

  [extract]Adobe släpper lite oväntat en "halvedition" av sin CS svit istället för att vänta ett halvår eller så och ge ut CS6. Anledningen är troligen den explosionsartade utvecklingen av innehåll för smartphones och läsplattor plus ett större intresse för CSS3 och HTML5.[/extract]

   

  [notice]Jag har ännu inte lyckats hitta priser vad det kostar för studenter att uppgradera eller prenumerera, men jag återkommer så snart jag hittar det.[/notice]

   

  CS5.5 har en hel del nya funktioner, speciellt om vi kikar på Master Edition, men för mig så är dom intressantaste nyheterna dom som rör mitt fält, nämligen webbdesign och grafisk design och då är det CS5.5 design premium som jag är intresserad av. Dom nya funktionerna som finns för CS5.5. design premium är inget att fnysa åt, det är ganska många trevliga nyheter faktiskt.

   

   

   

  Kodtips för HTML5 och CSS3

  Precis som CS5 introducerad kodtips och bättre markup för PHP så har CS5.5 lagt till avancerade kodtips och kodkomplettering för HTML5 och CSS3 i Dreamweaver CS5.5.

   

   

   

  Förhandsvisning av flera skärmar i Dreamweaver

  Visa webbplatsdesigner som de skulle se ut på skärmar i olika storlekar och upplösningar, allt i en och samma lättanvänd panel i Dreamweaver CS5.5.

   

   

   

  Interaktiv design utan att behöva skriva kod

  Skapa skalbara applikationer och komponenter och skapa precisare och mer uttrycksfulla övergångar och effekter med Flash Catalyst.

   

   

   

   

  Förbättrade funktioner för framtagning av e-böcker4 i InDesign

  Skapa mer övertygande e-böcker med mindre hjälp från utvecklare. Använd ett smidigare EPUB-arbetsflöde genom att lägga in förbättrad typografi och bilder som automatiskt storleksanpassas för att passa praktiskt taget alla skärmtyper. Nu kan du även lägga in video och ljud för e-bokläsarapplikationer med stöd för HTML5-video- och -ljudtaggar.

   

   

   

  Ã…tgärdsguiden i Acrobat Pro

  Automatisera PDF-arbetsmoment som görs i flera steg enklare i Acrobat X Pro. Ã…tgärdsguiden hjälper dig ta fram ett makro, som är en automatiserad sekvens som kan tillämpas i en PDF-fil eller en hel batch av filer.

   

  Effektivare leverans av tillgängliga dokument

  Dra nytta av förbättringarna i InDesign CS5.5 och Acrobat X Pro för att leverera publikationer som uppfyller standarder för användare med funktionshinder. Tillämpa tillgänglighetsfunktioner enklare i InDesign CS5.5 och kontrollera, justera och validera PDF-dokument i Acrobat X Pro.

   

  Subscription Edition

  Få de senaste kreativa verktygen till en låg månadskostnad

  Adobe® Creative Suite® ger dig många möjligheter att skaffa just de program du behöver. Med det nya praktiska prenumerationsalternativet har du alltid de senaste versionerna och kan avsluta och återuppta prenumerationen som du vill.

   

   

  Prenumerationstjänsten har saknats väldigt länge och den borde ha kommit betydligt tidigare, men det är smart att lägga till den samtidigt som man ger ut CS5.5 eftersom många som redan har köpt in CS5 troligen inte vill betala för uppgraderingen just nu och många som tvekat lite att uppgradera från CS4 och CS3 får ett intressant alternativ till att göra just det.

   

  På det hela är jag imponerad av några av funktionerna i CS5.5, men behöver jag dom? Nej, förmodligen inte. I ärlighetens namn klarade jag mig fint med Photoshop CS3 och en texteditor, men ska man ligga i framkant när det gäller produktion för skärm så kan det inte skada. Gillar framför allt nyheterna i InDesign och Dreamweaver, men jag avvaktar ett tag till om dom inte har något dundererbjudande för studenter...

  Discuss the Guide

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Please sign in to comment

  You will be able to leave a comment after signing in  Sign In Now
   Share

×
×
 • Create New...